ASH koploper na 3-0 winst op Rhelico

Wedstrijdverslagen 1.292 keer gelezen

HELLOUW • ASH is na de derde competitiezege alleen koploper in de vierde klasse. In Hellouw werd zaterdag met 3-0 van streekgenoot Rhelico gewonnen. Jens Duizer gaf de thuisclub na een half uur de leiding en na rust scoorden ook Marijn Hak en aanvoerder Hidde van Wageningen.

Ook zonder de door een voetblessure voor enkele weken uitgeschakelde topscorer Danny Bijl wist ASH zaterdag ook zijn derde wedstrijd in deze competitie te winnen. Rhelico voetbalde een uur lang aardig mee, maar miste stootkracht. Voor het eerst in deze competitie hield ASH zo het eigen doel schoon na steeds drie tegengoals in de eerste twee duels.

Continue regen
In de bijna continue regen kreeg ASH in een qua veldspel vrij gelijkopgaande eerste helft betere kansen dan de bezoekers. Arnoud van Arendonk en Marijn Hak verzuimden echter al vroeg voor de thuisclub te scoren. Na bijna een kwartier kwam ASH uit een vlotte combinatie toch dichtbij een voorsprong. Hidde van Wageningen bediende Arnoud van Arendonk en uit diens gave pass draaide Jens Duizer zich in het centrum mooi vrij, maar het schot van Jens Duizer belandde tegen de paal.

Rhelico stelde er alleen onzuivere pogingen van de opgerukte Bas van Rijnsbergen en Jorran Hekman tegenover. Uit een afgemeten voorzet vanaf rechts van Marijn Hak kreeg de talentrijke Arnoud van Arendonk voor ASH halfweg de eerste helft een serieuze kopkans, doch Rhelico-keeper Michel Kuipers redde knap. Bij de directe Rumptse tegenstoot moest ASH-keeper Tjeerd van de Heuvel aan de overzijde echter ook een schot van Olof Schiltmans pareren.

Doelpunt
Na bijna een half uur nam ASH toch met 1-0 de leiding. Bij een kans voor Arnoud van Arendonk redden de gasten de zaak eerst nog net, maart na het slechte wegwerken van Rhelico schoot Jens Duizer alsnog voor de thuisclub raak: 1-0.

Rhelico streed daarna manmoedig voor de gelijkmaker, doch Sanco Blaauwendraad, Olof Schiltmans en Jorran Hekman hadden bij de aanvalsafwerking voor de gasten geen succes. Hun vizier was niet goed afgesteld.

ASH viel toen bijna een kwartier lang nogal terug maar kreeg vlak voor rust toch nog een mooie gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen. De kansen voor Arnoud van Arendonk en Jens Duizer werden echter steeds verwoed door Rhelico geblokt en dus bleef het 1-0 tot de pauze.

Offensieve onmacht
Ook in het eerste kwartier na de thee had Rhelico enkele keren zicht op de fel begeerde gelijkmaker. Dat speelde zich ver af van het handjevol trouwe toeschouwers die door de Corona-richtlijnen niet direct langs de lijn mochten kijken maar zich nu in het slechte weer bij de route parallel naast de provinciale weg buiten het sportveld hadden verzameld.

ASH-doelman Tjeerd van de Heuvel moest snel uitlopend kordaat voorkomen dat Jorran Hekman een voorzet van Jan Bassa vanaf links voor Rhelico zou kunnen afronden. Bij een strakke voorzet van Sanco Blaauwendraad moest Hidde van Wageningen in de eigen ASH-doelmond resoluut ingrijpen. Na een goede opening op rechts van Rhelico via Bas van Rijnsbergen mislukte de voorzet van Bas van Zanten.

Die offensieve onmacht werd Rhelico in de 59e minuut fataal want bij een tegenstoot scoorde ASH wel. Bernd Duizer lanceerde op rechts de ver opgerukte voorstopper Gert-Jan van Oort en uit diens voorzet rondde Marijn Hak de vlotte aanval van ASH goed af: 2-0. Bij een schot van de meteen na rust ingevallen Luuk van Noord bleek Rhelico-keeper Michiel Kuipers attent.

Penalty
In de 66e minuut liep ASH toch al tot 3-0 uit. De zestienjarige middenvelder Arnoud van Arendonk lanceerde mooi Bernd Duizer, die in het centrum door Bas van Rijnsbergen onreglementair werd gestuit. Het kostte de Rhelico-verdediger de eerste gele kaart van de natte middag en bezorgde ASH een penalty, waaruit captain Hidde van Wageningen voor 3-0 zorgde.

Twee minuten later gaf de goed leidende scheidsrechter Henri den Hertog uit Schoonrewoerd in de erg faire streekderby ook Rhelico-speler Jorran Hekman nog een gele kaart. Hij werd meteen door Rick Kers vervangen.

Het laatste wedstrijdkwart was bij deze 3-0 stand nog slechts een formaliteit. Het bleef 3-0 omdat Gert-Jan van Oort en Marijn Hak met hun schoten voor ASH niet zuiver genoeg richtten.

ASH is niettemin met de maximale buit en al veertien gescoorde goals momenteel alleen koploper, maar de equipe van trainer Gilberto Smit staat nu voor twee zware uitduels tegen Leerdam Sport en SVS’65, die allebei ook nog ongeslagen zijn. Rhelico blijft nog puntloos en de ploeg van trainer Adrie van Steijn heeft komende zaterdag in Rumpt tegen het sterke Peursum weer een erg lastige opgave.