Streefkerk pakt nuchter winst op twee keer rood pakkend Alblasserdam | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Streefkerk-Alblasserdam
Streefkerk-Alblasserdam (Foto: Richard van Hoek Fotografie)

Streefkerk pakt nuchter winst op twee keer rood pakkend Alblasserdam

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

STREEFKERK • Streefkerk werkte zich dankzij een 3-2 overwinning op Alblasserdam omhoog op de ranglijst van de derde klasse C. De Strevelanders mogen zich nu middenmoter noemen. Alblasserdam óók en dat is toch een tegenvaller voor de Damdorpers.


Alblasserdam begon ongelukkig aan het duel toen Glaudi Nzita al na vijf minuten met rood van het veld werd gestuurd nadat hij een tegenstander had gehaakt. “Een terechte rode kaart”, vond Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil, die thuisclub Streefkerk vervolgens zag uitlopen naar een 3-0 ruststand door treffers van Sven Slob, Christiaan de Jong en Andy van Vugt. Die laatste goal kwam tot stand uit en razendsnel uitgevoerde counter. 

Na de pauze kwam Alblasserdam nog terug door twee treffers van Leroy Naaktgeboren en kreeg men nieuwe hoop op minimaal een punt. Het wegzenden van Umut Takac (hij duwde een tegenstander omdat hij de bal wilde hebben om aan een spelhervatting te kunnen beginnen) bleek echter teveel van het goede. 

Streefkerk-coach Pieter Lagendijk vond het allemaal prima. Zijn team pakte met uiterst efficient spel en een flinke dosis inzet de eerste driepunter van het seizoen en leverde zo een prima prestatie tegen een opponent die vooraf als favoriet kon worden beschouwd. Er zullen dit seizoen ongetwijfeld nog meer ‘topploegen’ verrast worden door de blauwzwarten.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup