Brederodes zakt mentaal door het ijs bij DVSU | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Brederodes zakt mentaal door het ijs bij DVSU

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

UTRECHT • Brederodes kwam dinsdagavond van een koude kermis thuis. Het inhaalduel tegen DVSU werd met liefst 4-2 verloren.


De openingsfase was voor de thuisclub, die door defensief niet sterk ingrijpen van Brederodes al na vijf minuten op voorsprong kwam: 1-0. De bezoekers trokken de wedstijd daarna naar zich toe en kwamen in de twintigste minuut langszij toen Bowan de Bruin de bal na een hoekschop goed inkopte: 1-1. 

Brederodes behield de regie, liet de bal lekker rondgaan,en gaf achterin niets weg. Het goede veldspel leverde wel enkele kansen op, maar geen treffers.

Onbegrijpelijk
De tweede helft was nog maar net begonnen toen Mike de Groot de bal tegen de lat schoot en Joey Balk attent was in de rebound: 1-2. Een tijdje later pakte keeper Jelle Krouwel een kopbal, maar volgens de scheidsrechter was de bal de doellijn gepasseerd: 2-2. Zowel vriend als vijand begreep er niets van.

Hoewel er nog meer dan genoeg tijd was om de stand een ander aanzien te geven ebde het vertrouwen weg bij de groengelen en namen de irritaties toe. Toen doelman Krouwel in botsing kwam met een speler zag de arbiter daar een strafschop in, een beslissing die ook al niet goed viel in het Viaanse kamp. DVSU maalde er niet om en maakte er 3-2 van. 

Tot overmaat van ramp kreeg De Bruin wegens praten zijn tweede gele kaart. Kort voor tijd viel de definitieve beslissing toen een hoekschop rechtstreeks bij de tweede paal in het doel verdween: 4-2.

“Een pijnlijke nederlaag”, oordeelde trainer Sander Kloos. “We zijn mentaal door het ijs gezakt en hebben eigenlijk van ons zelf verloren.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup