Lat is sta-in-de-weg voor SC Everstein

Wedstrijdverslagen 756 keer gelezen

HAAFTEN • Onder troosteloze omstandigheden en op een heel zwaar veld won Haaften, enigszins onverdiend, met 3-2 van SC Everstein.

Op het zompige veld mochten de gasten het spel maken, voor zo ver dat mogelijk was op de spekgladde grasmat. Het fysiek sterke Haaften leverde veel strijd, won veel duels en gokte op de counter. Al na zes minuten kwam een afgeslagen bal na een vrije trap voor de voeten van Gerwin het Lam, die van buiten het strafschopgebied aanlegde voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht: 0-1. Toen de achterhoede van SC Everstein twee minuten daarna werd geklopt op slimheid stond het 1-1.

Razendsnel
De bezoekers, met goede acties en voorzetten van verdediger Wessel Bergshoeff, hadden veel balbezit. Halverwege de eerste helft verloor SC Everstein de bal op het middenveld. Haaften schakelde razendsnel om maar keeper Ricardo de Keijzer redde. Na zijn snelle spelhervatting schoot Jort Binneveld de bal na enkele tussenstations in de touwen: 1-2. Vlak voor rust had Simon van Zante pech met een schot tegen de lat.

Afvallende bal
Na de pauze was SC Everstein in het eerste kwartier het bovenliggende team. Opnieuw kwam de ploeg slecht weg want nu knalde Robbie de Roos de bal op de lat. Uit een afvallende bal na een hoekschop kwam de thuisclub na twintig minuten langszij: 2-2.

Kort nadat Rick Fierens zijn tweede gele kaart had gekregen volgde een steekpass op een lopende speler, die er 3-2 van maakte. SC Everstein speelde daarna alles of niets, maar doordat Van Zante de bal nogmaals op de lat schoot verzuimde de voetballend veel betere gasten zich te belonen.