• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland (2-2).
• De Zwerver - Nieuw-Lekkerland (2-2). Foto: Richard van Hoek Fotografie

Bekerversie van ‘Old Firm’ levert gelijkspel op

Wedstrijdverslagen 1.418 keer gelezen

KINDERDIJK • De Zwerver en Nieuw-Lekkerland kwamen in de bekerversie van hun onderlinge ‘Dijkderby’ een 2-2 remise overeen. Op de uitslag viel weinig af te dingen.

De gasten kwamen op het zonovergoten en goed bezochte sportpark De Schans in Kinderdijk halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong door Oberson van der Spek. Lang mocht de ploeg van trainer Bert Buizert niet van de voordelige marge genieten, want amper een minuut later lag de 1-1 al binnen, een treffer van Rick Verloop.

Vijf minuten na rust sloeg Nieuw-Lekkerland opnieuw toe. Aan deze 1-2 ging een verdedigingsfout van De Zwerver vooraf. Serginho van Axel Dongen profiteerde maximaal namens de gasten.

Zaterdagtweedeklasser De Zwerver toonde zich ook na deze tegentreffer veerkrachtig tegen de een klasse hoger voetballende rivaal. Wederom slaagde men er in de score binnen één minuut recht te trekken. Rick Verloop mocht zich laten feliciteren met de fraaie 2-2.