• Tricht - WNC (1-5).
• Tricht - WNC (1-5). Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Jong Tricht geen bekerpartij voor WNC

Wedstrijdverslagen 2.284 keer gelezen

TRICHT • Een jong Tricht was zaterdag op eigen veld geen bekerpartij voor het één competitieklasse hoger spelende WNC. Binnen twintig minuten had WNC al een beslissende 0-4 voorsprong op zak. Na een 0-5 ruststand redde Tricht in de tweede helft met 1-5 de eer.

Als Emplina in deze bekerpoule zondag thuis niet van Theole wint, is WNC nu na twee zeges al zeker van een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker. Met een erg jeugdig team is Tricht eigenlijk al te licht voor straks de competitie in de tweede klasse, laat staan voor een bekermatch tegen een topploeg uit de eerste klasse. Veel wedstrijdspanning viel er voor de circa 150 toeschouwers zaterdag in Tricht dan ook niet beleven.

Vroege goals
Al in de derde minuut gaf de van het Belgische Turnhout overgekomen rappe linkerspits Yunus Efe de bezoekers met 0-1 de leiding dankzij een laag diagonaal schot. Na tien minuten verdubbelde WNC na een flinke Trichtse defensiefout al de voorsprong. De van Schoonhoven overgekomen Eyoub Allaoui profiteerde resoluut: 0-2.

Ramon van Soelen kreeg een kans om de Trichtse achterstand snel te verkleinen, maar WNC-keeper Dick van Loon stopte zijn schot. Reeds na een kwartier liep WNC verder uit tot 0-3. Na een voorzet van Kaj van den Boogaard vanaf rechts maakte Eyoub Allaoui met een fraaie achterwaartse kopbal al zijn tweede doelpunt van de middag: 0-3.

Drie minuten later was het voor een imposant gestart WNC al weer raak. Het schot van Kaj van den Boogaard vanaf de rand van het strafschopgebied verdween via de handen van Trichts keeper Jesse Kok in het doel: 0-4.

Ook een tweede Trichtse kans op een tegentreffer bleef na een vlotte combinatie onbenut. Tim van Dijken verzuimde om de gave pass van Ramon van Soelen af te ronden. De goede scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek had een vrij makkelijke middag en behoefde alleen Trichts back Tim Schook halfweg de eerste helft een gele kaart te geven.

Pech
Na bijna een half uur had Tricht wel pech. Tweemaal binnen één aanval stond de lat een doelpunt in de weg. Eerst bij een schot van aanvoerder René van Soelen en daarna in de rebound bij een kopbal van zijn broer Ramon van Soelen. Vijf minuten voor de rust werd het zelfs 0-5. Uit een voorzet van Kaj van den Boogaard kopte centrumspits Mirel Ibrahimovic raak: 0-5.

Na de thee weerde Tricht zich kraniger en was de scherpte bij WNC ook duidelijk weg. Tien minuten na rust kreeg de thuisclub zijn verdiende eretreffer. Na een vloeiende aanval via Tim van Dijken en René van Soelen trof Ramon van Solen vanaf links doel: 1-5.

Nadien behoefde er op het scorebord opvallend genoeg ondanks nog diverse mogelijkheden voor beide partijen geen treffer meer te worden genoteerd. Na een pass van Owen Hol werd een laag schot van Tim van Dijken door WNC-keeper Dick van Loon gekeerd. René van Soelen mikte voor de thuisclub net te hoog. WNC kreeg ook in de veel lagere versnelling dan voor rust nog wel mogelijkheden, maar Mirel Ibrahimovic en invaller Gideon Emanuels zagen keeper Jesse Kok redden. Op goed aangeven van zijn tweelingbroer Luke van Dijken schoot Tim van Dijken mooi in, maar WNC-keeper Dick van Loon was weer paraat.

De late invaller Pepijn Lambregts was voor Tricht nog twee keer gevaarlijk doch zonder succes. WNC scoorde in deze tweede helft zelfs helemaal niet meer, want een kopbal van Mirel Ibrahimovic uit een voorzet van Kaj van den Boogaard ging rakelings naast. Met de cijfers 1-5 was de uitslag natuurlijk ook al duidelijk genoeg. De ongelijke strijd in Tricht was in feite al erg vroeg beslecht.