update - met videosamenvatting

SteDoCo en Excelsior’31 komen in tactisch duel niet tot scoren

Wedstrijdverslagen 834 keer gelezen

HOORNAAR • In een weinig enerverende maar wel tactische wedstrijd wisten de subtoppers SteDoCo en Excelsior’31 het net niet te vinden. De gasten uit Rijssen hadden het beste van het spel, maar de meest serieuze kansen waren voor de thuisploeg.

“Een lastige tegenstander voor SteDoCo. De afgelopen seizoenen hebben we thuis twee keer verloren van deze ploeg. Ook vandaag werd er conditioneel, maar ook in tactisch opzicht veel gevraagd van beide elftallen. Met veel oponthoud en ook een flink aantal gevallen van kramp”, zag SteDoCo-trainer Frans Adelaar na afloop.

“De wedstrijd verdiende geen winnaar. Zij hadden het meeste balbezit en wij de betere kansen. Helaas waren we heel erg slordig in balbezit, handelden we te traag en speelden we vaak de bal naar de verkeerde kleur.”

Vroege keeperswissel
Voor de pauze was er misschien het meest te genieten aan de Groeneweg. Hoewel niet in de openingsfase. Na amper tien minuten moest keeper Stephan Veenboer worden gewisseld. Een iets te korte terugspeelbal probeerde de Amsterdamse doelman nog te raken. Dat lukte net voor een tegenstander bij de bal kon komen. Zijn actie ging wel ten koste van een vervelende blessure aan zijn linkerbovenbeen. De weer herstelde Petar Stoskovic kwam rap van de bank en kon direct aan de bak.

De inwoner van Sleeuwijk, lange tijd uit de roulatie met een onwillige rug, had nauwelijks speelminuten met zijn ploeggenoten in de benen. Maar hij hield zich knap staande en oogde meer dan betrouwbaar. “Het is natuurlijk k.. voor Stephan, zo wil je niet invallen. Maar het ging lekker en ik ben blij met deze invalbeurt”, aldus Stoskovic, die in de eerste helft één keer kordaat moest optreden.

Buitenspelgoal
Iets daarvoor zetten Verheul en Pilon halverwege de eerste helft een eerste noemenswaardige aanval op, die een betere afronding verdiende. Het vizier van Benjamin van Wanrooij stond iets minder scherp dan een week geleden in Hoek. Niet veel later kreeg de Hoornaarse nummer 7 een tweede kans. In de blessuretijd doelpuntte Van Wanrooij wel, maar de treffer werd afgekeurd omdat Ibrahim Touré in buitenspelpositie de voorzet gaf.

Knappe reddingen
Na de thee ging de wedstrijd mogelijk nog meer op slot. Steven Edwards kreeg een fraaie kopkans en ook voor SteDoCo-aanvoerder Joran Schröder was er een half kansje te noteren. In de slotfase moest de Hardinxvelder eraf wegens een schouderblessure. Met een coolpack op het pijnlijke gewricht zag Schröder de prima ingevallen Petar Stoskovic tot twee keer toe knap redding brengen. En zo bleef de stand op het scorebord zoals de wedstrijd begon; 0-0.