• SVW - Oirschot Vooruit (2-2).
• SVW - Oirschot Vooruit (2-2). Foto: Ronald Tukker

Vervolg bekeravontuur hangt voor SVW aan zijden draad

Wedstrijdverslagen 955 keer gelezen

OIRSCHOT • De bekercampagne van SVW komt maar moeizaam op gang. Ook tegen de Brabantse tweedeklasser Oirschot Vooruit konden de streepjes niet winnen en hierdoor hangt voortzetting van het bekeravontuur aan een zijden draad.

De thuisclub sprong slordig om met de kansen, die er wel zeker waren, en moest genoegen nemen met een gelijkspel. Na een evenwichtige openingsfase nam SVW gaandeweg de eerste helft het heft steeds meer in handen en dat leidde in de 20e minuut tot een schotje van Hicham Farhou. Een minuut later moest de Oirschotse doelman redding brengen op een kopbal van Mounir el Ouazizi.

Op jacht
De eerste goal viel echter aan de overzijde van het veld. Na een afgeslagen vrije trap kwam de bal terecht bij Tim Neggers, die doel trof, 0-1.

SVW ging na deze tegenvaller direct op jacht naar de gelijkmaker en die viel al snel. Uit een hoekschop van Hicham Farhou kopte Mounir el Ouazizi hard en strak raak, 1-1.

Een minuut later stond SVW zelfs al op voorsprong. Ali Yilmaz schoot van 25 meter raak via een mooie boogbal over de doelman heen, 2-1.

Te laag tempo
Na rust had Hicham Farhou in de 46e minuut direct de 3-1 op de schoen. Hij ging alleen op de doelman af, maar zag zijn inzet gestuit worden door de Brabantse goalie. Niet veel later trof Rens van Gaal wel doel namens Oirschot Vooruit. Hij kopte van dichtbij de 2-2 binnen.

Weer moest SVW op jacht naar de voorsprong, maar het deed dit in een veel te laag tempo en met onvoldoende overtuiging. Het ontbrak bovendien aan stootkracht bij de Gorinchemse formatie. SVW was nog wel het dichtste bij een doelpunt, toen in de 75e minuut Denzel Libretto van afstand snoeihard op de onderkant van de lat knalde. Het bleef echter bij 2-2.

SVW heeft nog een kleine kans om zich voor de volgende bekerronde te plaatsen, maar zal dan sowieso volgende week moeten winnen. De aftrap bij het bekerduel SVW - Rijen zal zaterdag 18 september weer om 17.00 uur zijn op het eigen Sportpark Molenburg.

SVW - Oirschot Vooruit 2-2 (2-1)
25. Tim Neggers 0-1
32. Mounir el Ouazizi 1-1
33. Ali Yilmaz 2-1
54. Rens van Gaal 2-2

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)