MVV58 - GVV
MVV58 - GVV Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Late 4-0 bekerwinst voor MVV’58 tegen GVV

Wedstrijdverslagen 2.072 keer gelezen

METEREN • Derdeklasser MVV’58 had zaterdag in Meteren in een bekerderby lang moeite om vierdeklasser GVV te verslaan. Bijna halfweg de tweede helft was het nog steeds 0-0, maar in het laatste wedstrijdkwart maakte de thuisclub toch nog vier goals. MVV’58-aanvoerder Morris van den Brink scoorde tweemaal en tussendoor troffen ook Twan de Kock en Remco Knoop doel: 4-0.

Ondanks deze uiteindelijk nog ruime zege bekert MVV’58 niet verder, want poulekoploper HSSC’61 maakte in Lexmond geen fout en werd via een 2-4 zege tegen Lekvogels ongeslagen poulewinnaar.

Kranig
Voor bijna 250 toeschouwers hield GVV zaterdag in Meteren lang kranig stand. Voor rust kreeg GVV zelfs de beste twee kansen, maar scoren lukte de equipe van trainer Freek Wittenrood in drie bekerwedstrijden geen enkele keer. Na de thee werd het Meterense overwicht steeds groter en tenslotte bezweek GVV met 4-0 nog ruim onder de aanhoudende pressie van de thuisploeg.

In de eerste helft voetbalde MVV’58 te traag, slordig en gezapig om GVV op achterstand te kunnen zetten. De vrij beperkte Meterense scoringsmogelijkheden werden door Pim Verheijke, Jacco de Leeuw en Cas Wilpstra niet afgerond en bij een verre knal van Morris van den Brink redde de overigens niet zo klemvaste GVV-keeper William Boekhorst moeizaam.

Spits Dennis van Doorn kreeg voor een counterend GVV duidelijk de mooiste twee kansen. Eerst schoot hij al vroeg vanuit riante positie slordig naast en uit een gave voorzet van Danny van Doesburg vanaf links had Dennis van Doorn de pech dat zijn goed ineens ingeschoten bal ook rakelings naast het Meterense doel ging.

Hoger tempo
Trainer Ruwin Verwoert gaf MVV’58 na de pauze de opdracht het tempo aanzienlijk op te schroeven. Bij GVV was keeper William Boekhorst geblesseerd vervangen door André van Veenendaal. Het offensief van MVV’58 leverde vanaf links via voorzetten van de handige Dominic Comerford en de vaak opkomende back Jacco de Leeuw wel gevaar op, maar keeper André van Veenendaal hield zijn doel nog schoon. Ook omdat Dico van Driel van ver naast schoot en de kopbal van Remco Knoop veel te simpel was.

Na het eerdere 0-0 gelijkspel tegen HSSC’61 leek voor GVV nu tegen MVV’58 een tweede eervolle doelpuntloze remise tegen een derdeklasser dus binnen bereik.

Ban gebroken
Ruim twintig minuten na de thee wist MVV’58 na een GVV-defensiefout dan eindelijk de ban te breken. Uit een voorzet van Amine Tannaoui vanaf rechts rolde het schot van Morris van den Brink ongehinderd in de hoek van het doel: 1-0. Vijf minuten later was het al 2-0 doordat de net ingevallen Twan de Kock vanaf links laag en diagonaal raak schoot. Weer vijf minuten daarna luisterde Twan de Kock zijn goede invalbeurt op met een zuivere voorzet vanaf links waaruit kopspecialist Remco Knoop met zijn hoofd voor 3-0 zorgde.

Na Rick van Tussenbroek moest de goed leidende, in Zaltbommel geboren maar nu in Oss wonende scheidsrechter Jordy de Goeij ook een tweede GVV-speler, Brandon Monhemius, een gele kaart geven. Tien minuten voor tijd kwam de 4-0 eindstand op het elektronische scorebord. Morris van den Brink maakte toen zijn tweede doelpunt van de mooie najaarsmiddag. Zijn vrije trap vanaf ver op de linkervleugel werd door niemand meer aangeraakt en verdween zo ongehinderd in de verre hoek achter de ook niet ingrijpende doelman: 4-0.

Komende zaterdag begint voor MVV’58 thuis tegen Vuren de competitie in de derde klasse. GVV moet nog een extra week op de competitiestart wachten, want in de uit dertien clubs bestaande vierde klasse F heeft de ploeg uit Geldermalsen al meteen een rustdag.

Anton van der Giessen

MVV58 - GVV
Bekerwedstrijd: MVV58 - GVV

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden