• SVW - Rijen (4-1).
• SVW - Rijen (4-1). Foto: Ronald Tukker

SVW heeft in laatste bekerduel weinig moeite met Rijen

Wedstrijdverslagen 838 keer gelezen

GORINCHEM • Een fel en gretig spelend SVW overklaste zondagtweedeklasser Rijen in de laatste bekerwedstrijd. De formatie van trainer Tutu Ndona ging met name in de eerste helft als een stoomwals over de arme Brabanders heen. De 3-0 ruststand was nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na rust nam SVW wat gas terug, maar de ruime bekerzege kwam nooit meer in gevaar.

In een warm en zonnig Gorinchem kwam SVW fel jagend en hoog druk zettend uit de startblokken. De Brabanders werden direct ver op eigen helft teruggedrongen en dat leidde al in de 5e minuut tot de eerste grote kans. Musab Abdirahman ging alleen op doelman Bas van Loon af, die redding kon brengen. In de 18e minuut kon Mounir el Ouazizi uithalen, maar zijn inzet miste het nodige venijn.

Na een kwart wedstrijd was het dan toch raak voor de thuisclub. Nasreddine el Khalki kopte uit een hoekschop in de verre hoek knap de 1-0 binnen. In de 35e minuut werd Musab Abdirahman weer kansrijk de diepte in gestuurd, maar vond één op één met de doelman weer de Rijense keeper op zijn pad.

De pijnsnelle Musab bleef gezocht worden en drie minuten later was het alsnog raak. Abdirahman bleef koel en schoot de 2-0 op het scorebord. Nog voor rust was het alweer raak voor Musab. Hij omspeelde de doelman en schoof de 3-0 in de touwen.

Tandje lager
In de tweede helft speelde SVW een tandje lager tempo, maar ging het wel verder met het aaneenrijgen van kansen. Vlak na rust krulde Zeki Laaiti de bal net naast. Even later een omhaal van Mounir el Ouazizi die net geen doel trof.

In de 57e minuut kon Rijen voor het eerst aanvallend gevaarlijk worden. Angelo Perini stond op zijn post en bracht redding.

In de slotfase gingen de handen van het publiek nog op elkaar voor een prima doelpunt van invaller Ahmed Kelifa, die door de defensie slalomde en scoorde met een wippertje over de doelman. Glen van Riel mocht namens de gasten nog de 4-1 aantekenen.

Volgende week start SVW de competitie in Papendrecht. De aftrap bij Drechtstreek - SVW is om 14.30 uur.

SVW - Rijen 4-1 (3-0)
22. Nasreddine el Khalki 1-0
38. Musab Abdirahman 2-0
41. Musab Abdirahman 3-0
77. Ahmed Kelifa 4-0
84. Glen van Riel 4-1

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)