Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Vlijmscherp GRC 14 trekt derbyzege tegen Almkerk op het tandvlees over de streep

Wedstrijdverslagen 2.837 keer gelezen

ALMKERK • Het was een heerlijke derby zaterdag tussen Almkerk en GRC 14. Op inzet en op het tandvlees trokken de gasten uit Giessen en Rijswijk de overwinning naar zich toe met 1-2. De grote man was de bijna 38-jarige Wilco van Rossem met twee puntgave treffers.

“Heerlijk”, was het eerste wat Wilco van Rossem kon uitbrengen na afloop. De bijna 38-jarige spits van GRC 14 had Almkerk mooi gesloopt met twee treffers. Het feestje werd dan ook uitbundig gevierd met de aanhang, die de sfeer er in had gebracht met een vracht vuurwerk en een blauw rookgordijn, wat wel op een vulkaanuitbarsting leek. 


 Foto: Jan Noorlandt

“Zolang ik fit blijf, is het allemaal leuk”, genoot Van Rossem van het feestje en zijn optreden. “Ik voetbal met allemaal jongens van in de twintig, dan blijf je wel een beetje jong. Ik heb nog steeds plezier in het spelletje, al wordt dit waarschijnlijk mijn laatste jaar. Je merkt wel dat de jaren gaan tellen, maar de eerste klasse is toch een mooi niveau. Voor dit resultaat had ik van tevoren getekend. Wij moeten het toch van de strijd hebben. Wij kunnen zulke potjes over de streep trekken, maar volgende week kan het weer helemaal anders zijn. Dit is geweldig en ik geniet er ook wel van”, aldus Van Rossem, die zich net als zijn ploegmaats op het tandvlees naar het laatste fluitsignaal had gesleept. 

De toon zetten
Al in de vierde minuut zette Van Rossem de toon voor de wedstrijd. Uit de hoekschop plantte Wesley van den Oever de bal planklaar op het hoofd van de spits, die de 0-1 binnen kopte.

Vervolgens had Almkerk even nodig om over de tegenslag heen te komen tegen de gasten, die er vlijmscherp bovenop zaten met een uitstekend keepende Nicky Janssen. Verder dan twee pogingen van Steven Molenschot en Thomas Blankers rakelings naast kwam Almkerk niet. 

Na de rust begreep Almkerk dat het uit een ander vaatje moest tappen. Maar ja. Na acht minuten was het wederom Wilco van Rossem, die goed doorzette en met een droge knal uit een onmogelijke hoek de 0-2 binnen kegelde. 

Almkerk restte niets anders dan een stormloop te beginnen op het doel van GRC 14. De verdedigers bij GRC 14 knokten zich echter het lazarus om overeind te blijven. Met nog een half uur te gaan slaagde Quinton Eugenia er eindelijk in de Giessense  muur te doorbreken met een uithaal en de 1-2. 

Spannend
De slotfase werd daarmee ongemeen spannend. Een dubbele poging van Jonathan van Eerd verdween rakelings naast en een schot van Van Eerd kreeg Nicky Janssen nog te pakken. Bij de uitvallen verzaakten Michael van den Oever en Wilco van Rossem een paar keer de wedstrijd helemaal in het slot te gooien.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stef Bogers klonk voor GRC 14 dan ook als een verlossing en de de vuisten ballende winnende trainer Piet de Kruif was een gelukkig mens. “Heel gelukkig”, grapte De Kruif. “Je wil altijd graag winnen, maar tegen Almkerk is het dubbel zo leuk en we zijn goed aan de competitie begonnen. We weten dat als we een goede dag hebben, we hier kunnen winnen. Wilco van Rossem was erg goed en het waren goede goals. Het enige dat we onszelf kwalijk kunnen nemen, is dat we de 1-3 niet maakten. Na de 1-2 hadden we het even lastig. Maar goed, dat zijn de enige dingen. Verder was niemand slecht bij ons”, kon de trainer van GRC 14 niets anders doen dan de loftrompet laat klinken over zijn ploeg. 

Collega Ad van Seeters van Almkerk kampte begrijpelijk met een ander gevoel. “Ik ben met name teleurgesteld. Het viel allemaal net niet goed. Met name na de rust hebben we er alles aan gedaan om de wedstrijd te laten kantelen. Gezien de tweede helft hadden we wel een punt verdiend, maar zij gaan er met drie vandoor”, stelde de trainer van Almkerk, dat de gelukkigste had gewonnen.

Nico van Es

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden