update met videosamenvatting

Fel Tricht verrast onmachtig Heukelum met 1-3

Wedstrijdverslagen 1.811 keer gelezen

HEUKELUM –•Tricht won zaterdag in Heukelum in de tweede klasse het onderlinge streekduel verrassend met 1-3. Luke van Dijken en Joran Smit gaven Tricht al binnen een kwartier een 0-2 voorsprong, maar vlak voor rust bracht Thomas van Iperen de spanning met 1-2 terug. Vroeg na de pauze moest Heukelum na de tweede gele kaart voor Jeffrey van der Heiden met tien man verder en besliste Ramon van Soelen met 1-3 al snel de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd miste Joran Smit voor Tricht nog een strafschop, maar met 1-3 was de wedstrijd voor bijna 150 toeschouwers toen toch al vrijwel beslist.

Traditie in eer
Voor het derde seizoen op rij openden Heukelum en Tricht tegen elkaar de competitie in de tweede klasse. De traditie dat de bezoekende club wint, bleef ook zaterdag in ere. Tricht was er maar wat blij mee, want net als bij Heukelum is handhaving voor Tricht het hoofddoel in deze zware competitie.

Trichts trainer Jacob van Zanten was na afloop dan ook opgetogen: “Na onze dramatische bekerresultaten is dit een enorme oppepper. Een beter begin van de competitie kun je je niet wensen. De inzet was vandaag groot en de zege is ook dikverdiend. We hebben eigenlijk amper een kans weggegeven. Harm van Brenk deed het als libero prima. Met veel nieuwe jonge spelers en een smalle selectie gaat Tricht dit seizoen proberen om degradatie te ontlopen. Deze mooie start is hoopvol en biedt de ploeg het zo nodige vertrouwen.”

Geen excuus
Heukelum is dit seizoen de productiviteit van de vertrokken Jeffrey van Loo en Semih Kaplan kwijtgeraakt. Bovendien ontbraken zaterdag vanwege blessures de sterkhouders Ferry Meijdam (die vanwege voortdurende rugklachten voorlopig is gestopt) en Sil van Putten (die over een paar weken wel al wordt terugverwacht).

Trainer Jerome Ceton verschuilde zich echter niet achter hun afwezigheid: “Dat is geen excuus. We begonnen vandaag al niet goed. Ik vond het vanmiddag een wedstrijd tussen twee matige ploegen, waarbij Heukelum tegen een inzakkend Tricht wel veel balbezit had maar offensief zelf te weinig creëerde. Met tien man wordt het dan nog lastiger en op het laatst vloeiden onze krachten ook weg. Maar we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Ik heb hier in Heukelum wel ervaren dat het elke week compleet anders kan zijn en dat geeft na deze tegenvaller toch hoop.”

Vroeg doelpunt
Al na acht minuten nam Tricht de leiding. Uit een voorzet van Tim van Dijken vanaf links trof zijn tweelingbroer Luke van Dijken vanaf rechts doel: 0-1. Door snel uitlopen voorkwam Heukelums keeper Yoerik van ’t Pad dat de doorbrekende Tim van Dijken de Trichtse voorsprong al meteen verdubbelde. Na een kwartier werd het toch 0-2 dankzij een fantastisch afstandsschot vanaf 25 meter van de jonge Joran Smit onhoudbaar in de bovenhoek.

Heukelum probeerde zich te herstellen maar enkele vrije trappen en corners leverden niks op en het lage schot van Benjamin Meijdam was te zacht. Een knal van Benjamin Meijdam was dreigender maar ging rakelings over het doel heen. Inmiddels hadden bij de thuisclub Brennan Bieri en Jeffrey van der Heiden allebei een gele kaart gekregen. 

Vlak voor de rust kwam Heukelum toch tot 1-2 terug op een psychologisch erg belangrijk moment. Na balverlies van Gerjan van Haarlem trad de Trichtse defensie ook bij de toen volgende verre trap niet goed op en de jonge en snelle Thomas van Iperen profiteerde knap met een puike boogbal: 1-2

Tien man
Vol goede moed begon Heukelum aan de tweede helft maar reeds na vijf minuten stond de thuisclub ineens met tien man. Scheidsrechter Jerry Molenaar uit Ophemert gaf toen back Jeffrey van der Heiden wegens onheus commentaar zijn tweede gele kaart en dus rood. Prompt sloeg Tricht toe. Ramon van Soelen kopte na een vrije trap nog in het zijnet, maar in de 58e minuut had hij wel succes. Uit een goede pass van Joran Smit vanaf links schoot Ramon van Soelen toen de bal vanaf rechts zuiver in de verste benedenhoek: 1-3. 

Een blunder van verdediger Luuk Monker werd Tricht kort nadien bijna nog noodlottig, maar Thomas van Iperen trof voor Heukelum slechts het zijnet.

Gemiste penalty
Bijna een half uur na de hervatting kreeg Tricht zelfs een unieke kans om verder uit te lopen. Wilfried Prigge vloerde invaller Pepijn Lambregts en dat leverde Prigge een gele kaart en Tricht een strafschop op. De vanaf elf meter zelden missende Joran Smit zag zijn penalty echter door keeper Yoerik van ’t Pad gekeerd. Bij de toen volgende corner overleefde de thuisclub nog eens een enorme scrimmage voor het eigen doel.

Ook in het slotkwartier kon een aangeslagen Heukelum de spanning niet in het duel terugbrengen. Behoudens één serieuze kopkans voor verdediger Prigge dwong de thuisclub offensief niks meer af. 

Komende zaterdag zal Heukelum in Gorinchem tegen SVW beslist beter moeten presteren om kans op succes te hebben. Tricht ontvangt dan Woudrichem en opent anderhalf uur vòòr die wedstrijd de nieuwe Jan van Arkel tribune.

Anton van der Giessen

Foto 004: Heukelum - Tricht
Foto 003: Heukelum - Tricht
Foto 002: Heukelum - Tricht
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden