Haaften - MVV58
Haaften - MVV58 Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften klopt machteloos MVV’58 royaal: 4-0

Wedstrijdverslagen 2.067 keer gelezen

HAAFTEN • Haaften had zaterdag de openingsnederlaag van de competitie in de derde klasse D veel beter verteerd dan streekgenoot MVV’58 uit Meteren. Na een 1-0 ruststand behaalde Haaften thuis een vlotte 4-0 overwinning. Sam Onink maakte de eerste twee doelpunten en daarna scoorden de invallers Thijmen Gerringa en Michel den Braber ook.

Bij MVV’58 moest verdediger Cas Wilpstra op medisch advies na zijn tegen Vuren opgelopen hoofdwond nog minstens één week wachten alvorens weer verantwoord te kunnen voetballen. In Haaften kon MVV’58 zijn draai sowieso niet vinden. De keuze van Meterens trainer Ruwin Verwoert om verdediger Silvio Lanfranceschina als linker-aanvaller op te stellen pakte bovendien niet zo best uit en werd pas ruim tien minuten na de thee teruggedraaid.

Offensief machteloos
Offensief dwong MVV’58 zaterdag lange tijd bijna niks af. Alleen één keer moest Haaftens goede keeper Lars Tertoolen de bal van de schoen van Meterens aanvoerder Morris van den Brink grissen. Toen stond Haaften echter al met 1-0 voor. Dat eerste doelpunt viel in de dertiende minuut na al enkele gemiste Haaftense kansen. Uit een voorzet vanaf rechts miste Sam Onink één minuut eerder nog een vrije kans, maar amper zestig seconden later had de na een lange zware knieblessure voor de competitie heroptredende spits wel succes. Vanaf links schoot Sam Onink toen laag en mooi raak: 1-0.

Hij en aanvoerder Danny Verwolf hadden keeper Rick van Ginkel en de attent nog nipt reddende Jacco de Leeuw bij MVV’58 al eerder in problemen gebracht. Pas in het laatste kwartier voor de rust na een gemiste Haaftense mogelijkheid voor Matthijs Donker vond MVV’58 eindelijk wat zijn ritme, maar het toen even duidelijke Meterense overwicht leverde te weinig op. Wel moest Haaftens sterke routinier Jeffrey Wolf vlak voor rust een gele kaart voor lief nemen om spits Robin Jager te kunnen stuiten. Met een 1-0 pauzestand leek in de matige streekderby voor bijna tweehonderd toeschouwers in principe toen nog alles mogelijk.

Overtuigend
Ook na de hervatting startte Haaften echter veel overtuigender dan de gasten. Meterens libero Bart van Leeuwen moest al snel Daniël van Zuijdam stevig stuiten en de goed gelanceerde Sam Onink trof voor Haaften vanaf rechts met een mooi schot onhoudbaar de verste doelpaal voordat Remco Knoop voor MVV’58 kon redden. In de 58e minuut werd Jordy Perdon bij een nieuwe Haaftense aanval op links door Dave de Baar gevloerd binnen het 16 meter gebied. Het kostte de Meterense verdediger een gele kaart en leverde Haaften een penalty op, want de goed leidende arbiter Stefan van Westing uit Rosmalen wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter maakte Sam Onink zijn tweede doelpunt van de middag: 2-0.

Even nog hoop
Even kreeg MVV’58 nog hoop bij een prachtige afstandsknal van de offensieve back Jacco de Leeuw. De doellat stond evenwel een Meterense treffer in de weg. Snel nadien was het voor MVV’58 echter definitief voorbij. De niet topfitte en daarom pas net ingevallen Thijmen Gerringa miste eerst nog een kans, maar in de 74e minuut knalde hij de bal na de daaropvolgende corner van Danny Verwolf van ver schitterend in het doel: 3-0.

Na nog een te hoog schot van MVV’58-captain Morris van den Brink deed ook een andere Haaftense invaller Michel den Braber nog een duit in het doelpuntenzakje. Uit een vloeiende aanvalscombinatie van Haaften maakte Den Braber er met een raak schot koel 4-0 van. Verdienstelijke pogingen van twee MVV’58-invallers, de nog pas 15-jarige Daaf Kok en Jean-Luc van Mourik brachten de bezoekers zelfs ook geen eretreffer.

MVV’58 zal zich na twee nederlagen komende zaterdag thuis tegen NOAD’32 snel moeten gaan herstellen om een net zo zwakke competitiestart als vorig seizoen nu te voorkomen. Voor Haaften en trainer Bart Fransen zijn de perspectieven voorlopig wel flink opgevrolijkt door deze mooie 4-0 zege met het bezoek aan de overburen van BZC’14 in de Bommelerwaard in het nabije vooruitzicht.