• Lekkerkerk - Schoonhoven (2-1).
• Lekkerkerk - Schoonhoven (2-1). Foto: Wijntjes Fotografie

Lach is terug bij Lekkerkerk na derbywinst op Schoonhoven

Wedstrijdverslagen 1.312 keer gelezen

LEKKERKERK • Bij Lekkerkerk is de lach terug op de gezichten. Met dank aan een strijdbaar team én Faybian Hertstein, die hoogstpersoonlijk de 2-1 winst op Schoonhoven verzorgde.

Zo fanatiek als Lekkerkerk het veld betrad, zo lijdzaam onderging het tot zaterdag ook nog puntloze Schoonhoven competitieronde 2.

De ploeg van trainer Raymond van der Kort bakte er niet veel van op het natte sportpark aan de Tiendweg-West en speelde daarmee het ook niet bepaald van zelfvertrouwen overlopende Lekkerkerk in de kaart. Bij de eerste de beste kans voor de thuisclub was het meteen raak. Vleugelspits Faybian Hertstein.werd diep gelanceerd door de van een lange schorsing teruggekomen Danny Hoogendoorn en lobde de bal vervolgens met akelige precisie over de graaiende handen van Schoonhoven-doelman Robin Schiedon heen: 1-0. 

Obligaat
Het obligaat voetballende Schoonhoven stelde er in het eerste bedrijf nauwelijks iets tegenover. Desondanks kregen de gasten tot twee keer toe de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Eest was het de uitstekend voetballende Lekkerkerkse 'stofzuiger' Kevin van Gent die met een curieuze breedtepass de tegenstander in staat stelde om af te drukken, gevolgd door een te zachte terugspeelbal van Stijn Ruberg, waarmee Arie Versluis een leeg doel geoffreerd kreeg. De Schoonhovense aanvaller schoof de bal echter naast.

Moed der wanhoop
Na de pauze toonde Schoonhoven iets meer dadendrang, zonder aanvankelijk echt gevaarlijk te worden. Aan de overzijde van het veld had Hertstein in de 61e minuut dé kans om de 2-0 aan te tekenen, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd door Schoonhoven's centrale verdediger Marc Kruiper. Korte tijd later kopte Martijn de Jong namens Lekkerkerk op de lat.

Schoonhoven antwoordde met een inzet op de paal en een wild schot van de in aantrekkelijke scoringspositie verkerende Mohammed El Harracha.

 Uiteindelijk moest Faybian Hertstein er aan te pas komen om Lekkerkerk aan zijn tweede treffer te helpen (75e minuut). Met de moed der wanhoop perste Schoonhoven er daarna nog een slotoffensief uit. Het leverde invaller Job van Buren kort voor tijd een treffer op: 2-1 en daarbij bleef het.

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00