Met samenvatting

SVW houdt met tien man en uitblinkende keeper stand in topper tegen Roda Boys (1-1)

Wedstrijdverslagen 1.890 keer gelezen

GORINCHEM • SVW en Roda Boys legden een zeer vermakelijk potje voetbal op de mat. Beide teams gingen voor de zege en streden voor elke bal en elke meter op het scherp van de snede. Toen na 90 minuten alle kruitdampen waren opgetrokken stond er een 1-1 stand op het scorebord, waar het ook zomaar 3-3 had kunnen zijn. SVW leverde een prima teamprestatie met dit gelijkspel tegen titelkandidaat Roda Boys, maar had in doelman Angelo Perini de man van de wedstrijd.

De eerste kansrijke doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Mounir el Ouazizi. De aanvoerder van de streepjes knalde in de 19e minuut de bal van grote afstand op de paal. Twee minuten later moest Angelo Perini handelend optreden op een schot van de gasten.

Na een half uur spelen viel de openingstreffer. Armand Selmani schoof beheerst de 0-1 in de touwen. Lang mocht Roda Boys niet van de voorsprong genieten. In de 35e minuut een prima steekpass van Hicham Farhou op de mee opgekomen Denzel Libretto, die het gaatje in de verre hoek al had gezien en bekeken raak prikte, 1-1.

Direct na rust leek Roda Boys al snel op 1-2 te komen, maar stuitte weer op de Gorcumse doelman. In de 70e minuut een grote kans aan de overzijde van het veld, waar Ahmed Kelifa de bal niet langs de Aalster doelman kreeg.

In de slotfase leek SVW het nog even moeilijk te gaan krijgen, toen Adem Kahraman zich vergreep aan een Aalster aanvaller en met rood van het veld moest. De laatste kans van dit enerverende duel was weer voor de gasten. Na een spelhervatting ontstond een scrimmage voor het doel van SVW, waar Perini met een reflex met de benen redding bracht.

Na dit zwaarbevochten gelijkspel blijft SVW koploper en is er volgende week in Nieuwendijk een heuse topper tegen nummer 2 Altena. De aftrap bij Altena - SVW is om 14.30 uur.

SVW - Roda Boys 1-1 (1-1)
30. Armand Selmani 0-1
35. Denzel Libretto 1-1
87. Rode kaart: Adem Kahraman (SVW)

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

• SVW - Roda Boys (1-1).