• Altena - SVW (0-0).
• Altena - SVW (0-0). Foto: Ronald Tukker

Altena en SVW houden elkaar in ijzeren wurggreep (0-0)

Wedstrijdverslagen 713 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De topper tussen Altena en SVW eindigde zoals die begon, in 0-0. Het regende wel gele kaarten in het zonnige Nieuwendijk, maar doelpunten bleken erg duur. Beide ploegen hielden elkaar in een ijzeren wurggreep en iedereen kon dan ook vrede hebben met deze eindstand.

Het leek nog wel zo’n veelbelovende middag te gaan worden, toen Naser el Mousati namens SVW de bal op de linkerflank ontving en uithaalde. Doelman Rob de Groot kon het vlammende schot echter tot hoekschop verwerken. Even later schoot de thuisclub van dichtbij de bal hoog over het doel.

Na ruim een kwartier moest Angelo Perini handelend optreden. Een verre ingooi werd met het hoofd verlengd en Perini moest met een zweefduik redding brengen. Wat daarna volgde was niet best, van beide kanten. Altena bouwde zeer traag en zorgvuldig op en SVW liet wel een paar aardige aanvallen zien, maar was telkens slordig in de eindpass.

Doodlopend
Ook na rust veel doodlopende aanvallen aan beide kanten. In de 70e minuut legde Mounir el Ouazizi aan voor een schot op doel, maar zag zijn inzet redelijk eenvoudig onschadelijk gemaakt worden door De Groot. In de absolute slotfase lieten beide teams nog één keer aanvallend van zich horen via een schotje van afstand, maar dat was het dan ook wel.

Zowel SVW als Altena blijft met deze puntendeling ongeslagen meedraaien in de top van de 2e klasse F. Volgende week speelt SVW thuis. De aftrap bij de derby SVW - Woudrichem is om 14.30 uur.

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)