• GVV'63 - Sparta'30 (3-3).
• GVV'63 - Sparta'30 (3-3). Foto: Gijs van Tuijl

Omstreden strafschop diep in de extra tijd kost koploper GVV’63 dure punten

Wedstrijdverslagen 2.485 keer gelezen

GAMEREN • Uiteindelijk kon men in Gameren na afloop van GVV’63 tegen Sparta’30 wel met het 3-3 gelijke spel leven. Toch had men bij de thuisclub lang het gevoel dat er opnieuw een driepunter aan zat te komen.

GVV’63 was van een 1-2 achterstand opgekrabbeld naar een 3-2 voorsprong. De klok tikte maar door en in de 97ste minuut ging voor de gasten uit Andel de bal nog op de stip.

GVV’63-trainer Denny van Geffen keek met gemengde gevoelens terug op dat moment. “In de aanloop daarnaar stond hun aanvaller Anrico Visser duidelijk buitenspel. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en even later volgde de overtreding op een speler uit Andel.”

De thuisclub opende halverwege het eerste deel de score door Mathijs Libbers. Een minuut later profiteerden de Spartanen van een te korte terugspeelbal van een GVV-verdediger, 1-1. Bij rust was het 1-2 toen Visser profiteerde van naïviteit in de GVV-achterhoede.

Na de pauze kopte Libbers de 2-2 binnen en zorgde Daniël Bouma voor een veel beter GVV’63 voor 3-2. De omstreden strafschop leverde Sparta’30 nog een niet onverdiend punt op.