Cruciale driepunter Wilhelmina’26: 3-1 tegen ASV Arkel

Wedstrijdverslagen 999 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Wilhelmina’26 haalde zaterdag een cruciale driepunter binnen met de 3-1 tegen ASV Arkel.

“Voor ons was de wedstrijd een finale”, sprak voorzitter Henk Treffers. “Als we hadden verloren, zouden we zomaar onderaan kunnen bengelen.”

Voor de rust kwam ASV Arkel nog wel op 0-1, nadat een verdediger van Wilhelmina’26 de bal in de voeten van de spits van Arkel kopte. Nog voor de rust herstelde Wilhelmina’26 met de 1-1 van Kevin van Es, die vanaf twintig meter uithaalde.

Na rust namen de Wijk en Aalburgers het heft in handen. Kevin van Es stuurde Robert Bouman weg, die gedecideerd afrondde voor de 2-1. Vervolgens zette Arkel aan op de jacht naar de gelijkmaker. Met een paar cruciale reddingen hield keeper Carlo van de Beukel de Wijk en Aalburgers overeind. Twee minuten voor tijd kon Christian van der Velden de wedstrijd in het slot gooien met de 3-1.