SVS'65 - Asperen
SVS'65 - Asperen Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Overwinning voor Asperen in Spijk

Wedstrijdverslagen 1.646 keer gelezen

SPIJK • De derby SVS’65 - Asperen is met 2-3 gewonnen door de gasten uit Asperen. Asperen kwam op een 0-2 voorsprong. De thuisclub kwam nog langszij, maar uiteindelijk scoorde Michiel den Hartog met hulp van de Spijkse verdediging de winnende.

De drukbezochte derby had uiteindelijk een terechte winnaar. Asperen kwam in de zesde minuut al op voorsprong. Een voorzet van Michiel den Hartog werd door spits Gerard Breider mooi in de touwen gekopt. Hierna hadden de gasten nog een aantal kansjes, maar keeper Raymon Kaarsemaker redde een aantal keren bekwaam.

Na twintig minuten kwam de thuisclub uit zijn schulp en probeerde Asperen vast te zetten. Dat resulteerde in een kansje voor Robin IJselstijn, maar zijn kopbal had te weinig kracht. Na een mooie combinatie van SVS’65 schoot Jerzy Timmermans hoog over.

De laatste kans voor rust was voor Asperen. Joeri van Iperen had de 0-2 op zijn schoen. Maar van dichtbij schoot hij op de Spijkse keeper Kaarsemaker.

In het begin van de tweede helft was Asperen de bovenliggende partij. In de 49e minuut hielp Den Hartog een grote kans om zeep door de bal net naast het doel te schieten. Maar een minuut later was het dan toch raak: Noah Middag schoot bekeken de bal van de 16 meter in het doel.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een minuut later scoorde SVS’65 de aansluitingstreffer. Als een duveltje uit een doosje schoot Sam Muilenburg de 1-2 binnen. Met nog een half uur te spelen kreeg SVS’65 een strafschop. Arnel Kocan werd in de 16 meter gevloerd. De uitstekend fluitende scheidsrechter Baysan was resoluut en legde de bal op de stip. Kenny Lagendijk strafschop benutte deze strafschop.

Even leek het erop dat de derby met een gelijke stand zou eindigen, maar tien minuten later was het het 2-3. Een schot van uitblinker Den Hartog vloog via het hoofd van de Spijkse verdediger Duane Ruytink in het doel. Hierna waren er nog kansjes over en weer, maar ook in de tien minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord.

Door deze overwinning doet Asperen weer volop mee en staat de ploeg nu vierde. SVS’65 likt letterlijk en figuurlijk de wonden. Naast een teleurstellende 10e plaats moet SVS’65 voorlopig ook Brian Bot en Max Vrolijks missen. Beide spelers vielen uit met een spierblessure. De ziekenboeg in Spijk begint erg vol te raken.