MVV'58 - Schelluinen
MVV'58 - Schelluinen Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Knap herstel van MVV’58 met 3-2 winst op Schelluinen

Wedstrijdverslagen 1.476 keer gelezen

METEREN • MVV’58 blijft in de derde klasse D onberekenbaar. Na de zwakke en verloren partij bij het Bossche BLC werd zaterdag thuis knap en verrassend met 3-2 van favoriet Schelluinen gewonnen. Opvallend was dat de anders zo weinig scorende Dave de Baar ditmaal twee doelpunten maakte.

Al na drie minuten verdween een voorzet van Morris van den Brink bij de verste paal zomaar achter de verraste keeper: 1-0. Morris van den Brink kreeg voor een goed en fel spelend MVV’58 nog een kans maar ditmaal schoot hij te gehaast over. Schelluinen zette daar wel veel hoge voorzetten maar weinig aanvalsrendement tegenover. Kort na de pauze scoorde MVV’58 na een mooie aanval met 2-0 weer al na drie minuten. Pim Verheijke en Morris van den Brink deden de goede voorbereiding en Dave de Baar scoorde vanaf rechts die 2-0 met een laag schot, dat de keeper van Schelluinen pas net achter de doellijn te pakken kreeg.

Schelluinen bracht echter al snel de spanning in de wedstrijd terug. Een corner bleef in de 51e minuut hangen voor het Meterense doel, waar Gijs van den Berg van dichtbij voor 2-1 zorgde. De goals volgden elkaar nu echter snel op. Dave de Baar schoot namelijk in de 59e minuut vanaf rechts de bal hard en zuiver in de hoek: 3-1. Weer diende Schelluinen de thuisclub evenwel snel van repliek. Opnieuw gebeurde dit na een hoekschop en weer trof de vrijgelaten Gijs van den Berg doel, ditmaal in de 64e minuut met een kopbal: 3-2. Nadien ging Schelluinen risico’s nemen voor de gelijkmaker en stond MVV’58 onder druk. Uit een penalty wegens hands had Morris van den Brink de Meterense zege tijdens de slotfase al veilig kunnen stellen, maar zijn strafschop werd door de keeper gekeerd.

Met liefst tien minuten blessuretijd beleefde MVV’58 toen nog een benauwde slotfase. Zeker omdat Jacco de Leeuw en de invallers Maarten van Santen en de jonge Daaf Kok bij uitvallen verzuimden te scoren. Omdat Schelluinen voorin echter onmachtig bleek en de thuisclub fel verdedigde, kon MVV’58 de kostbare 3-2 winst toch vasthouden.

MVV’58 bezit nu zes punten en gaat komende zaterdag in Gameren tegen de ongeslagen koploper GVV’63 een wel erg zware opgave tegemoet. “We hebben daar niks te verliezen en moeten daarna tegen Merlijn en NEO’25 toeslaan”, aldus MVV’58-trainer Ruwin Verwoert.