Sliedrecht loopt zich stuk op De Zuidvogels en verliest opnieuw

Wedstrijdverslagen 863 keer gelezen

HUIZEN • Sliedrecht was zaterdag te gast bij HSV De Zuidvogels in Huizen, de nummer twee van de competitie. Sliedrecht, dat zelf als derde op de ranglijst staat, had vanwege de slechte wedstrijd van vorige week nog wat goed te maken. Helaas trok Sliedrecht met een 2-0 nederlaag weer aan het kortste eind.

De eerste helft was aardig om te zien. Twee teams die probeerden verzorgd voetbal te laten zien en elkaar prima in evenwicht hielden. Sliedrecht startte gemotiveerd en was fel op de bal. De Zuidvogels, waarvan het merendeel van de spelers over een flinke dosis technische vaardigheid beschikte, pareerde de aanvallen goed. Toch kon Sliedrecht halverwege de eerste helft op voorsprong komen, toen een inzet van dichtbij door Dennis Verhoef op de paal werd gemikt.

Wirwar van spelers
Kort na deze kans een scrimmage voor het doel van De Zuidvogels, waarbij Sliedrecht een viertal pogingen deed om de bal door een wirwar van spelers in het net te krijgen, maar uiteindelijk was keeper Versteegt de winnaar. Ook De Zuidvogels kregen een paar kleine kansjes, maar keeper Donatz pareerde deze bekwaam. In de extra tijd van de eerste helft kwamen De Zuidvogels nog een keer over de linkerflank op en loste Redouan Boussoufi een verdwaald schot dat hoog in de verre hoek verdween (1-0) en ging Sliedrecht met een achterstand rusten.

Aan banden gelegd
In de tweede helft moest Sliedrecht deze achterstand goed maken, maar De Zuidvogels namen het initiatief en gaven Sliedrecht in aanvallend opzicht weinig of geen kans. Justin Beemsterboer werd constant door twee  verdedigers aan banden gelegd en Dennis Verhoef kreeg van zijn fysiek sterke tegenstander ook weinig ruimte.

Risico nemen
Zoals gebruikelijk werd er in de laatste twintig minuten via spelerswissels nog getracht om het tij te keren, maar het  spel werd te gehaast. “Als je achter staat moet je risico’s nemen en dat komt ook het spel niet ten goede; het wordt dan te gehaast en onzuiver” was de analyse van trainer/coach Dennis v.d. Steen. Er werd zelfs zo veel risico genomen dat ver in blessuretijd via een lange haal naar voren diezelfde Redouan Boussoufi in de gelegenheid werd gesteld om de 2-0 over Donatz heen in het doel te schieten.

Sliedrecht bleef het proberen, maar een prima actie van Rodney Huijgen strandde ook in schoonheid, toen zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. Een teleurstellende nederlaag die zeker niet nodig was geweest, want het verschil in kwaliteit van beide teams was niet heel erg groot.

Zaterdag 30 oktober 2021 speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen RODA’46, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)