• Kozakken Boys - Telstar (1-2, na verlenging).
• Kozakken Boys - Telstar (1-2, na verlenging). Foto: Teus Admiraal
update

Kozakken Boys buigt pas in verlenging voor Telstar

Wedstrijdverslagen 1.559 keer gelezen

WERKENDAM • Cupfighter Kozakken Boys heeft z'n huid in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Telstar dinsdagavond duur verkocht. Pas in de verlenging wist de eerstedivisionist de winnende 1-2 te maken.

Kozakken Boys kwam voor rust op achterstand door een benutte penalty van Sven van Doorn.

De gelijkmaker viel in de dying seconds van de tweede helft. Telstar-doelman Trevor Doornbusch zag er niet goed uit, Sven van Ingen profiteerde koppend (1-1).

In de verlenging had Tarik Fragrach namens Kozakken Boys de winnende op zijn schoen. De bal ging er echter niet in, maar amper een minuut later aan de andere kant wel (1-2).

Verhit duel
Kozakken Boys kon het verzetje dinsdagavond tegen Telstar voor de Toto KNVB Beker wel gebruiken na alle malheur in de competitie. In een verhit duel, mede veroorzaakt door de pietluttig fluitende arbiter Oostrom, zette Kozakken Boys na rust een tandje in de jacht op de gelijkmaker. Die wilde echter niet vallen. Tot Sven van Ingen als pinch-hitter werd ingebracht. In de tweede minuut van de blessuretijd kopte Van Ingen de 1-1 binnen, nadat keeper Trevor Doornbusch de bal los liet en ontplofte De Zwaaier.

Dus werd het verlengen. Dat werden nog dertig spannende minuten. De vrij gespeelde Tarik Fagrach kreeg de kans om het sterke optreden voor de ‘Boys’ te vervolmaken. Keeper Doornbusch nog net de vingertoppen tegen de inschuiver. Aan de andere kans had een doorstomende Tom Overtoom wel succes met de 1-2 voor Telstar. Kozakken Boys bleef pressen voor de gelijkmaker. Johnny Lommers zag zijn snoeiharde inzet echter gekeerd door de keeper van Telstar, waarmee de gasten uit Velsen door het oog van de naald kropen.

Telstar eindigde met tien man na een rode kaart voor Glynor Plet.