Hedel hoeft zich niet te schamen voor nederlaag tegen Sleeuwijk

Wedstrijdverslagen Regio-Voetbal Toernooien 1.244 keer gelezen

HEDEL • In de eerste ronde van de EM-Van der Wal Cup verloor zondagvijfdeklasser Hedel dinsdagavond met 0-5 van zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk.

Sleeuwijk begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde direct in een aantal kansen. In de 6de minuut opende Sleeuwijk de score met een schot vanaf rand 16-meter. Niet veel later, in de 12de minuut, maakte Sleeuwijk de 0-2 uit een goed uitgespeelde aanval. Voorzet vanaf de zijkant die prima werd binnen gekopt.

Hedel probeerde te voetballen naar hun mogelijkheden, maar de kleine kansjes werden niet goed uitgespeeld. In de 20ste minuut maakte Sleeuwijk de 0-3, identiek aan de 0-2, echter kwam de voorzet nu vanaf links.

Miscommunicatie
Na de 0-3 kreeg Hedel wat meer grip en creëerde Sleeuwijk geen uitgespeelde kansen meer. De 0-4 in de 44ste minuut kwam voort uit miscommunicatie in de achterhoede van Hedel. Ruststand 0-4.

Wissels
Na rust pasten beiden trainers enkelen wissels toe. Hedel kwam wat meer in de wedstrijd en dit resulteerde in de 52ste, 54ste en 56ste in enkele uitgespeelde kansen, maar scherpte ontbrak of er zat op het laatste moment een verdediger van Sleeuwijk tussen. En als het aan de ene kant niet valt, dan zul je altijd zien dat de bal er aan de andere kant wel ingaat. In de 58ste minuut scoorde Sleeuwijk de 0-5 met een geplaatst schot.

Na de 0-5 probeerde Hedel de nul van het scorebord te krijgen, maar dat zat er niet meer in. Sleeuwijk kwam nog enkele keren bij de goal van Hedel, maar de ingevallen jonge David van Winegerden pareerde een aantal ballen knap. Eindstand 0-5.

Al met al een sportieve wedstrijd met een terechte winnaar. Hedel kon met een opgeheven hoofd, zeker na de tweede helft, van het veld lopen. Compliment aan de goed leidende scheidsrechter.

Balbezit: Hedel 35% - Sleeuwijk 65%
Doelpuntenmakers Sleeuwijk: Jeffrey Molhoek 2x Capser van Oord 1x Ruben Silland 1x Lennard Pienhagen 1x

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden