vv Beesd - SV De Braak (Foto 001)
vv Beesd - SV De Braak (Foto 001) Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Beesd kansloos onderuit tegen koploper: 0-8

Wedstrijdverslagen 1.429 keer gelezen

BEESD • Beesd is voor de top in de vierde klasse F nog veel te licht. Op eigen veld was Beesd zaterdag tegen de ongeslagen koploper SV De Braak kansloos. De sterke Brabanders namen al vroeg een 0-2 voorsprong en scoorden in de tweede helft nog liefst zes keer: 0-8.

SV De Braak had tot dusverre alle wedstrijden gewonnen. Ook Beesd bleek thuis niet bij machte om die imposante zegereeks te stuiten. Met 0-8 behaalde SV De Braak zelfs zijn grootste competitiezege.

Keiharde realiteit
Beesd-trainer Dick Wammes was direct na afloop heel realistisch: “Dit is de keiharde realiteit. Acht tegengoals is natuurlijk wel erg veel. Maar de helft daarvan geven we zelf ook gewoon weg. Dat is wel zorgelijk. Je weet dat De Braak een heel goede ploeg heeft en meer kwaliteit bezit, maar we maakten zelf vandaag ook wel erg veel fouten. Die eerste drie zeges in deze competitie verbloemden de realiteit wel een beetje, want Beesd is gewoon nog niet goed genoeg om bovenin te kunnen meedoen. Een plaats in het linker rijtje van de ranglijst zou al prima zijn.”

Vroege achterstand

Met diverse invallers had Beesd een zware middag. Al na drie minuten kwam de thuisclub met 0-1 achter. Na een actie van Olivier Lugungu op rechts kon Beesd-keeper Jelle van Soelen nog twee keer redden, maar de derde poging van Wesley Smits was wel raak: 0-1. Toch kwam Beesd na tien minuten dichtbij de gelijkmaker. Nick van Gameren was de Helmondse keeper al voorbij, maar een Brabantse verdediger redde nog in de doelmond. En de direct volgende knal van Bram Wakker werd door die doelman gekeerd. In plaats van 1-1 werd het prompt in de twaalfde minuut aan de overzijde 0-2. Weer was Beesd achterin onzeker en daarvan profiteerde Olivier Lugungu dankbaar: 0-2. Na een lage vrije trap van Lungungu stond de paal halfweg de eerste helft een derde doelpunt van de gasten in de weg. Het bleef nu tot de pauze bij 0-2 omdat Beesd-keeper Jelle van Soelen een schot van Wesley Smits keerde en omdat Twan Heesbeen naast kopte.

Tweede helft
Zeven minuten na de rust kreeg Beesd nog een mooie kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Nick van Gameren lanceerde op links Jarno van de Water, doch de Beesd-aanvoerder schoot rakelings voorlangs het doel.

De meeste mogelijkheden bleven overigens voor de bezoekers, maar Twan Heesbeen en Wesley Smits mikten naast. Twintig minuten na de hervatting werd het toch 0-3. Na een schot van Kadir Budaklier benutte Twan Heesbeen de rebound: 0-3. Op aangeven van invaller Rick van Mourik kwam Beesd nog één keer dichtbij een tegentreffer, maar Jarno van de Water trof met een fraai schot de paal.

Tijdens het slotkwartier liep SV De Braak in de score echter alsnog ver uit. De net ingevallen Omar Duiker maakte er met een laag en ver schot 0-4 van. Na een nieuwe defensiefout bij de thuisclub produceerde Wesley Smits zijn tweede doelpunt van de gelukkig bijna droge middag: 0-5. Invaller Romario Aveloo trof kort achtereen zelfs nog twee keer doel: 0-6 en 0-7.

Vlak voor tijd zorgde Jeremy Lammers op aangeven van Roy van der Putten met een droge knal voor de daverende 0-8 eindstand. De jonge scheidsrechter Kristian Versluis uit Gameren kon direct hierna affluiten.

Anton van der Giessen

vv Beesd - SV De Braak (Foto 002)
vv Beesd - SV De Braak (Foto 003)

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33