GJS in extra tijd nog naast Altena, beide ploegen blijven meedoen in kopgroep 2F

Wedstrijdverslagen 664 keer gelezen

DALEM • Voor beide teams was dit een belangrijke wedstrijd. Op de ranglijst stond GJS voorafgaand aan de wedstrijd met tien punten op de derde plaats en Altena samen met Roda Boys/Bommelerwaard met negen punten op een gedeelde vierde plaats. Wieldrecht stond eerste met 13 punten en SVW tweede met 11 punten. Verlies zou afhaken van de kopgroep betekenen. In Aalst was ook een belangrijke wedstrijd, namelijk Roda Boys/Bommelerwaard tegen Wieldrecht. Door de resultaten op de diverse velden (o.a. verlies van Wieldrecht en SVW en winst van ploegen in de middenmoot) schuift alles in de stand nu in elkaar.

Door de straffe wind en door de spanning die op de wedstrijd stond was goed voetbal niet mogelijk. De eerste mogelijkheid was voor GJS toen Bjorn Barten goed doorzette op rechts en op de achterlijn een verdediger passeerde, maar de harde voorzet c.q. het harde schot kwam op de voet van keeper Rob de Groot.

Direct daarna verscheen Tristan van Noorloos alleen voor keeper Raymon de Haan, maar deze kon uitlopend redden. Dit waren de enige keren dat de keepers in actie moesten komen. Na een goed kwartier viel Youri Bos geblesseerd uit en werd vervangen door Steven Boekhout.

In de 22e minuut zette GJS een goede aanval op en kreeg Rob van de Boom een goede kans, maar hij schoot de bal net over de lat. Ook Altena kreeg nog een vrije kans, maar Patrick Zwart schoot eveneens over het doel. Rust dus 0-0.

Op jacht
Na de rust veranderde er weinig aan het speelbeeld. Na 13 minuten mocht Altena een vrije bal nemen, deze kwam hoog voor het doel waar Jamiro Libretto het hoogst sprong en de bal via de handen van Raymon de Haan in het doel kopte (0-1).

GJS ging op jacht naar de gelijkmaker en er ontstonden diverse gevaarlijke momenten voor het doel van Altena, maar de thuisclub scoorde niet. Zo schoot Rob van den Boom over het doel en raakte Sjors Hendriks de bal verkeerd, zodat deze naast het doel belandde. Een afstandsschot van Quincy Bartens ging net naast. In de 84e minuut wilde Remco de Bruijn terug koppen op Raymon de Haan, maar deze was uitgelopen waardoor de bal langs hem heen richting doel ging. Gelukkig was Remco zelf bijtijds terug gerend om de bal voor de doellijn nog weg te schieten.

GJS bleef de aanval zoeken en in de 91e minuut kopte Ruud Bos een cornerbal van Ben Vissers verdiend tegen de touwen, 1-1 dus. Scheidsrechter Danny van Helden liet vervolgens nog een lange tijd doorspelen en GJS ging op jacht naar de winnende treffer, maar deze viel niet. Hierdoor eindigde de wedstrijd dus in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zaterdag wacht GJS opnieuw een belangrijke en moeilijke wedstrijd. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Roda Boys/Bommelerwaard op het programma.