Afbeelding
Foto: JAN NOORLANDT

Cees Lagendijk geeft ASV Arkel vertrouwen: ruime 4-0 zege in belangrijk duel tegen Heukelum

Wedstrijdverslagen 2.777 keer gelezen

ARKEL • Uitblinker Corné van Horik stond met drie goals en een assist aan de basis van de belangrijke en klinkende 4-0 zege ASV Arkel op concurrent Heukelum.

Vroeg in het voetbalseizoen spreek je nog niet echt van een degradatiekraker, maar dat de belangen groot waren in de derby tussen gastheer ASV Arkel en het bezoekende Heukelum moge wel duidelijk zijn. De thuisploeg ‘contracteerde’ de ervaren oud-trainer Cees Lagendijk om de geschorste Leon Elands op de bank te vervangen. Met succes, want de Lagendijk-elf zegevierde zeer overtuigend met 4-0. 

“Eindelijk”, stamelde Corné van Horik na afloop. “De afgelopen wedstrijden scoorde ik ook wel, maar bleef de teller telkens op slechts één doelpunt steken. Vandaag niet. De ontlading was na de eerste goal groot. We hielden vervolgens het tempo hoog en namen voor rust afstand van Heukelum. In het kleedlokaal was er halverwege al een hoerastemming. Maar onze interim-trainer wees ons op het feit dat we nog 45 minuten moesten voetballen en pas klaar waren na het laatste fluitsignaal. Terecht dat we even op onze plaats werden gezet.” 

Mazzel
Cees Lagendijk, genietend samen met de toegesnelde Leon Elands van een Flugeltje, knikte.

“Afgelopen woensdag ben ik, op verzoek van de spelersgroep, gebeld door Leon of ik zaterdag op de bank wilde zitten. Ik heb eerst naar Buienradar gekeken, en toen ik zag dat ze droog weer opgaven voor vandaag heb ik ‘ja’ gezegd. Ik zag een ploeg zonder vertrouwen. Tot aan de goal ging het nog wel, maar het laatste stapje ontbrak. Inspelen was lastig en ook een bal aannemen viel niet altijd mee. Samen met Leon, die donderdag de training deed, heb ik wat accenten verlegd en heel positief gecoacht. Ik ken enkele jongens uit mijn tijd bij SteDoCo en natuurlijk bij GJS. En inderdaad, dan moet je een beetje mazzel hebben dat je het eerste doelpunt scoort.”

Spoedcursus
En dat deed Arkel, in een wedstrijd waarin Heukelum de eerste en zelfs de tweede opgelegde kans op de openingstreffer kreeg. De jonge Thomas van Iperen wist het net niet te vinden en had zijn gehavende team kunnen helpen aan een vroege voorsprong. Ook aanvoerder Sil van Putten was dichtbij de 0-1.

Bij Heukelum ontbraken de geschorste Benjamin Meijdam en Brennan Bieri, maar ook de vakantievierende Lars van Honk en Tim Schwebke op het wedstrijdformulier. “Ik wil dat niet als excuus aanvoeren en er ook niet verder over uitweiden, maar intern moeten we deze absenties wel bespreken. Overigens stond achterin mijn vaste basis en toch krijgen we te knullig doelpunten tegen. Bij die tweede goal kon de bal in alle vrijheid worden voorgegeven”, vond Heukelum-trainer Jerôme Ceton. 

Toch zag de Gorcumse oefenmeester volop lichtpuntjes. “Als we compleet zijn, dan kunnen we prima functioneren in de tweede klasse. Zeker nu mijn jonge jongens in een spoedcursus leren hoe het is om op dit niveau te voetballen.” Wel een harde leerschool, want met slechts vier punten staat Heukelum onderin 2F. 

Fluiten op de ervaren vingers
Arkel - dat aantrad zonder de geblesseerde Wesley Swets, Youssef Pyla en Robert Scheurwater - bivakkeert daar iets boven. “Maar met deze uitslag kunnen we verder”, oordeelde Van Horik, die zijn ploeg met twee goals nog voor de warme thee duidelijk op sleeptouw nam. Onder aanvoering van de druk aan de zijlijn coachende Lagendijk. Hij schreeuwde en floot op zijn ervaren vingers zijn tijdelijke ploeg naar voren. Na in de rust de manschappen dus weer op scherp te hebben gezet, liep Arkel kort na de hervatting uit naar de 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld.

Leek, want Heukelum kreeg nog wel een kansje om de wedstrijd spannend te maken. Maar Jari van Baalen redde knap op een inzet van invaller Redouan Berghout. In de tegenaanval maakte Arkel aan alle twijfel een einde. Een prima counter werd door tussenkomst van Van Horik van dichtbij feilloos afgerond door de koud in het veld staande Siep Meerbach; 4-0. De thuisploeg had de smaak weer te pakken, maar de kansen op een handvol en zelfs een halfdozijn doelpunten werden door de ingevallen IJsbrand van Eldik en Miguel Verbeek niet benut. En dus bleef de thuisclub steken op ‘slechts’ 4-0. 

Een mooie en verdiende zege, met als smetje het uitvallen van aanvoerder Remi Schuurman (knie) en Sander Dekkers (lies)

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden