met videosamenvatting

Terechte deling in stadsderby: GJS-SVW 1-1

Wedstrijdverslagen 916 keer gelezen

DALEM • Vanmiddag stond de stadsderby GJS - SVW op het programma. Normaal gesproken een wedstrijd waar honderden toeschouwers op af komen, die garant staan voor een volle tribune en een volle kantine. Dankzij de bekende maatregelen was vandaag alles anders. Een auto van Handhaving stond op de Merwededijk om supporters daar weg te houden. Een aantal supporters koos voor de skatebaan net buiten het GJS-terrein om vanaf die plek de wedstrijd te volgen. Ondanks de naargeestige sfeer werd het een levendige stadsderby. Daarbij speelde de strijd zich wel voornamelijk op het middenveld af (1-1).

Grote doelkansen waren er niet te noteren. GJS was in de beginfase iets feller, SVW nam het heft wat meer in handen naarmate de eerste helft vorderde, maar veel gebeurde er dus niet in Dalem.

In de 32e minuut schoot Quincy Bartens de bal voorlangs en in de 44e minuut stuurde El Ouazizi Hicham Farhou diep met een prima steekpass. Farhou raakte de bal echter verkeerd, zodat beide teams bij rust op 0-0 bleven steken.

Penalty
Na rust was het spel niet veel beter, maar gebeurde er wel meer. Na ruim een uur een aanval van SVW via Mounir el Ouazizi, die Hicham Farhou in het strafschopgebied wist te vinden. Farhou haalde van dichtbij de trekker over, 0-1.

Lang konden de streepjes niet van de voorsprong genieten. In de 74e minuut mocht Quincy Bartens vanaf elf meter aanleggen. Zijn strafschop werd gekeerd door penaltykiller Angelo Perini, maar Niels Hoffman was het meest alert en knalde de 1-1 in de touwen.

SVW was even de kluts kwijt en twee minuten later kopte Sjors Hendriks vol op de lat. In de slotfase kwam SVW nog dicht bij de zege. In de 88e minuut schoot Musab Abdirahman de bal in kansrijke positie naast het doel. De 1-1 was echter een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

SVW en GJS blijven ook na deze puntendeling meedraaien in de bovenste regionen van de 2e klasse F. Volgende week speelt SVW thuis tegen de Zwerver. Ook bij deze wedstrijd is publiek helaas niet welkom.

GJS  - SVW 1-1 (0-0)
63. Hicham Farhou 0-1
74. Niels Hoffman 1-1

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)