Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek
Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Heukelum en Drechtreek schieten weinig op met puntendeling

Wedstrijdverslagen 945 keer gelezen

HEUKELUM • De kraker onderin de 2e klasse F tussen Heukelum en Drechtstreek heeft geen winnaar opgeleverd. In een wedstrijd die eerder spannend te noemen was dan goed, troffen beide ploegen eenmaal doel: 1-1.

Het begin was van beide clubs slordig te noemen. Er werd veel balverlies over en weer geleden en de wedstrijd was al een klein kwartier onderweg toen de eerste echte kans van de wedstrijd viel te noteren. Namens de bezoekers nam Job van Vliet een vrije trap die onderweg werd verlengd en tegen de lat boven Heukelum-doelman Ron de Nijs belandde. De Nijs verving de tijdens de warming-up afgehaakte Yoerik van ’t Pad.

Speldenprikjes
Vervolgens deelde Heukelum wat speldenprikjes uit, maar hele grote kansen bleven uit. Vlak voor het verstrijken van het half uur dook Benjamin Meijdan namens de thuisploeg voorin op. Hij passeerde een verdediger, waarna het leek alsof een Drechtstreek-verdediger terugspeelde op zijn keeper, die de bal in zijn handen nam. Scheidsrechter Molenaar liet het gaan.

In het resterende deel van de eerste helft kwam Heukelum niet verder dan schoten van afstand van Chris van Bruggen en Benjamin Meijdam die weinig gevaar opleverden.

Het eerste kwartier na rust was een compleet ander verhaal. De eerste kans was nog voor de bezoekers via Marco Vrolijk, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Vervolgens was het echter een kwartier lang Heukelum wat de klok sloeg. Pogingen van Jeffrey van der Heijden (zijnet) en Benjamin Meijdam (paal) leverden nog geen goal op, maar aanvoerder Sil van Putten schoot vervolgens wel raak. Hij kwam vanaf links naar binnen en trof, via de paal, in de verre hoek doel.

Heukelum speelt mogelijkheden niet uit
Wat volgde was een periode waarin Heukelum er via de omschakeling een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Heukelum-trainer Jerome Ceton vond dit de periode waarin zijn ploeg het duel moeten beslissen. “We kregen de mogelijkheid om het een aantal keer uit spelen, maar dat laten we na. Vervolgens komt hun gelijkmaker vlak voor tijd uit de lucht vallen. Ik dacht overigens wel dat hier een handsbal aan vooraf ging”, doelde Ceton op de 1-1 van Bastian van Beest. Hier leek inderdaad een (onbewuste) handsbal aan vooraf te gaan.

Na de gelijkmaker kreeg zowel de thuis- als de uitploeg nog een enorme kans op de overwinning. Namens Heukelum miste een schot van dichtbij van Benjamin Meijdam kracht en het was aan Heukelum keeper Ron de Nijs te danken dat Drechtstreek er niet alsnog met drie punten vandoor ging.

Ceton baalde dat zijn ploeg de winst nog weggaf in de slotfase. “Ik denk dat wij het meeste aanspraak maakten op de overwinning, al komen we op het eind natuurlijk ook nog goed weg.”

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek
Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek
Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek
Wedstrijd Heukelum-Drechtstreek
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33