• SVW - Brederodes (4-3).
• SVW - Brederodes (4-3). Foto: Ronald den Uijl

SVW in doelpuntrijk oefenduel langs Brederodes

Wedstrijdverslagen 1.116 keer gelezen

GORINCHEM • Eindelijk mochten de streepjes weer. Nadat in december het laatste duel werd gespeeld, was er zaterdag weer de gezonde spanning om te mogen voetballen, tevens met publiek. Het publiek werd in dit open duel vermaakt want met 7 doelpunten mocht er niet geklaagd worden. Uiteindelijk won SVW met 4-3 van het in de 3e klasse uitkomende Brederodes.

SVW, dat een aantal basisspelers moest missen,opende met een kans voor Denzel Libretto maar zijn inzet werd gekeerd. In de 13e minuut werd foutief uitverdedigen van SVW afgestraft, vanaf de 16 meter schoot Amin Amoustan onberispelijk raak: 0-1.

Hierna werd een dot van een kans gemist door Mike de Groot. De lange spits hoefde alleen zijn hoofd tegen de bal te zetten maar faalde. Een paar minuten later was het wel raak. Jamal Ouassif ontsnapte aan zijn bewaker, gaf voor en de Groot maakte nu wel de 0-2.

Na een half uur kwam de thuisploeg beter in het duel het leverde meteen de aansluitingstreffer op. Mounir el Ouazizi speelde zich vrij voor de doelman en schoof binnen: 1-2. Direct gevolgd door kans voor Ahmed Kelifa maar zag zijn lob tegen gehouden worden.

Strafschop
Direct na rust kwamen de gasten uit Vianen op 1-3. Een overtreding op de Groot leidde een strafschop in die door Ouassif benut werd.

SVW kwam door geklungel in de verdediging van Brederodes terug in de wedstrijd. Ahmed Kelifa schoot in de korte hoek binnen: 2-3. In een minuut tijd volgde twee grote kansen. Mike de Groot was niet egoïstisch waar hij het wel had moeten zijn en aan de andere kant sneed Libretto door centrum maar kreeg de bal niet langs de keeper. Een kwartier voor tijd miste aanvoerder el Ouazizi een strafschop, die door de doelman werd gehouden.

Tien minuten voor tijd kwamen de streepjes toch op 3-3. Zeki Laaiti krulde de bal prachtig in de verre hoek binnen. Vlak voor tijd haalde SVW zelfs het potje nog eruit. De doelman liet een bal los en Ahmed Kelifa was er als de kippen bij om de winnende binnen te lopen: 4-3.

Zodoende is de kop er in 2022 eraf! Volgende week gaat SVW op bezoek bij eersteklasser Oranje Wit. Op Sportpark Oranje Wit wordt er om 15:00 uur afgetrapt.

SVW 1 – Brederodes 1 4-3 (1-2)
13 min 0-1 Amin Amoustan
27 min 0-2 Mike de Groot
36 min 1-2 Mounir el Ouazizi
51 min 1-3 Jamal Ouassif (Strafschop)
56 min 2-3 Ahmed Kelifa
80 min 3-3 Zeki Laaiti
86 min 4-3 Ahmed Kelifa
Bijz: Mounir el Ouazizi mist strafschop (74’)

(verslag: Ronald Tukker, SVW - foto’s: Ronald den Uijl)