VVAC-Meerkerk
VVAC-Meerkerk Foto: Richard van Hoek

SV Meerkerk loopt zich stuk op tactiek en passie van VVAC

Wedstrijdverslagen 3.113 keer gelezen

OTTOLAND • Natuurlijk was het bezoekende SV Meerkerk van trainer Gert-Jan Koekkoek huizenhoog favoriet tegen VVAC. Maar de door collega Maarten de Bruijne behoudende tactiek werd door de thuisploeg feilloos uitgevoerd. Met een klein beetje hulp van scheidsrechter Hoks uit Hardinxveld bleven de punten op De Put.

“Dit is lekker”, vond De Bruijne kort na de nipte 2-1 zege. “De eerste twintig minuten speelden we aardig mee om vervolgens Meerkerk goed tegen te houden. In de tweede helft namen zij de wedstrijd over, maar hadden wij wat geluk met de scheidsrechter. Gedurende de wedstrijd liet hij drie, vier stevige overtredingen van onze kant onbestraft. We kregen wel vrije trappen tegen, maar hij deelde geen kaarten uit. En toen kwam die penalty.”

Ongelukkig 
Een goudeerlijke analyse van de Sleeuwijker. VVAC mocht inderdaad niet mopperen toen Hoks een kleine tien minuten voor zijn laatste fluitsignaal de bal op de stip legde. Een onschuldige voorzet vanaf de linkerkant kwam ongelukkig in de zij van verdediger Mechiel van Zessen. De leidsman was onverbiddelijk en gunde Joran Houweling zijn tweede goal van de middag.

“Die eerste goal was na een goede voorzet van Jurre den Besten een inkoppertje, maar zo kort voor het einde van een derby een strafschop nemen... Ik was best wel zenuwachtig, die bal moet er nog wel in”, aldus de man of the match aan Ottolandse kant. “Vooraf had ik voor een gelijkspel getekend, maar dit is natuurlijk veel beter.”

Te weinig afgedwongen
Een deur verder keek SV Meerkerk-oefenmeester Gert-Jan Koekkoek iets minder vrolijk. “Daar sta je dan, met lege handen. Het viel vandaag niet lekker, we kwamen al gauw op achterstand. Na onze snelle gelijkmaker hebben we simpelweg te weinig gecreëerd en dus ook te weinig afgedwongen. Maar ook alle complimenten voor VVAC, met hun tactiek en vooral passie wisten wij geen raad.”

Schade hersteld
“Een dure nederlaag”, vond Koekkoek. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de blauwe lucht voor de bezoekers. Na een stroef begin pakte SV Meerkerk het heft in handen. VVAC kwam weliswaar op voorsprong en had via Jurre den Besten zelfs de kans om de marge te verdubbelen.

Het bracht het lekker combinerende SV Meerkerk niet van de wijs. Sterker nog, de schade werd vrijwel direct hersteld. Een rake kopbal van Daan van der Leun betekende op het halfuur 1-1. De geelhemden kwamen in hun vertrouwde vorm en enkele VVAC-ers moesten zo af en toe best stevig aan de noodrem trekken.

Brutaal
Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. SV Meerkerk speelde op de helft van de tegenstander en VVAC liet dat maar al te graag toe. Ook omdat de gasten niet echt tot echt gevaarlijke kansen kwamen. In de slotfase trok VVAC enigszins brutaal en met de inmiddels ingevallen Bart Koomans (enkele jaren actief geweest bij de tegenstander - TS) ten aanval. Met succes.

Onterecht
Met een klein beetje hulp van Hoks. SV Meerkerk-doelman Ruben Vijlbrief liep na afloop nog rood aan. “Onterecht en ik zat er met mijn vingertoppen nog dichtbij ook.”

Het kon de Ottolandse aanhang niet deren. Met vuurwerk werd de overwinning gevierd. Ook speaker Johan Merckx stak zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. “Het wonder is geschied, VVAC wint met 2-1 van Meerkerk”.

“Het zit een keertje mee. Deze overwinning kunnen we goed gebruiken. Na een prima start met drie gewonnen wedstrijden, hebben we er vijf op rij verloren. Ik had vandaag door diverse oorzaken maar één aanvaller, maar wel een goede. Een aantal weken geleden heb ik Joran gewaarschuwd dat ‘ie beter zijn best moest doen op de training. Zo niet, dan zou ik hem er naast zetten. Joran heeft de waarschuwing goed opgepakt”, gniffelde De Bruijne.

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden