Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Kerkwijk straft offday van Well met 0-5 genadeloos af

Wedstrijdverslagen 2.081 keer gelezen

WELL • Het mocht weer. Sportpark De Hoef liep vol voor de derby in de gemeente Zaltbommel. Het treffen tussen WSV Well en buurman vv Kerkwijk stond immers op het programma. Well imponeerde in het najaar en staat in de top drie van de vierde klasse. Het bezoekende Kerkwijk verloor in die opening vaker dan het won, maar wilde wel eens zien hoe de krachtsverhoudingen nu werkelijk waren. Na 90 minuten was er duidelijkheid. De 0-5 overwinning van Kerkwijk liet aan duidelijkheid niets over.

Aan de hand van uitblinker Bart de Waal werd duidelijk dat Kerkwijk nog een rol van betekenis kan gaan spelen. Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal zag al na vijf minuten hoe het duel zich zou ontwikkelen. “Mijn team was bereid veel meer energie in het duel te stoppen.” Kerkwijk ging door twee treffers van Bart de Waal met een 0-2 voorsprong de rust in.

Kerkwijk ging door. Tien minuten na rust tikte De Waal in de rebound, na een vrije trap van Aart de Jong, de 0-3 binnen. De 0-4 van de jonge linksback Arien van Heijningen bracht de handen echt op elkaar. Uiteindelijk pakte spits Michel van de Hanenberg ook nog zijn doelpunt mee.

Verbijstering
Well-trainer Remy Schouwenaar zocht naar woorden om de afstraffing uit te leggen. Verbijstering was het eerste wat over zijn lippen kwam. “Wij hebben steeds de wind meegehad. Juist nu grote rivaal Kerkwijk op bezoek komt, laten wij het afweten. Dat is heel frustrerend. Wij hebben het puur op basis van instelling laten liggen. Dat wij juist nu onze slechtste wedstrijd van het seizoen op de mat leggen is gewoon jammer. Ik heb geen moment gezien waarop wij kans hadden om in de wedstrijd te komen. Maar wij blijven positief. Well staat nog keurig op plaats drie en wij hebben nog alles om voor te spelen. Wij zijn nog altijd ‘ best of the rest’. Wij blijven er voor gaan om aan het eind van de rit nacompetitie te gaan spelen.”

Feest natuurlijk in de Kerkwijk-kleedkamer. “Ik heb mijn spelers meegeven hier nog een paar dagen van te genieten. Dergelijke overwinningen in een derby herinner je je na 25 jaar nog.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden