Herovina - Asperen
Herovina - Asperen Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Herovina stuurt Asperen met 3-0 naar huis

Wedstrijdverslagen 2.057 keer gelezen

HERWIJNEN • Op een drassig veld in Herwijnen werd de bezoekers een slordige wedstrijd voorgeschoteld. De thuisclub ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal.

Een kwartier na rust scoorde Jesse van Vliet de 1-0. Tot de vijfentachtigste minuut bleef het spannend. Toen verdubbelde topscorer Kevin Steenbruggen de voorsprong. Twee minuten voor het einde maakte Van Vliet de verlossende 3-0.

Onder controle
De trainer van Asperen Jeffrey Kleijn vond dat een gelijkspel welverdiend was geweest. “Herovina was iets scherper. Na de 1-0 moesten wij risico’s gaan nemen en Herovina buitte dat goed uit.”

Marcel de Groot was het daar niet helemaal mee eens. “Het was een mooie overwinning. We hadden de wedstrijd goed onder controle. Laatste kwartier van de eerste helft had Asperen het betere van het spel. De tweede helft waren wij beter en hebben we niets meer weggeven. De 2-0 hadden we eerder moeten maken. Uiteindelijk makken wen hem in de 85e minuut. Maar we hadden het veel eerder kunnen afmaken wanneer we zorgvuldiger hadden gevoetbald.” Aldus de trainer van Herovina.

Rommelig
Zowel Herovina als Asperen hadden in het eerste kwartier moeite met het zware veld. Het was rommelig en het spel speelde zich vooral rond de middencirkel af. Maar na 15 minuten kwam Herovina uit zijn schulp. Eerst verstapte Spits Steenbruggen zich toen hij een grote kans leek te krijgen. Vijf minuten later had dezelfde Steenbruggen de 1-0 op de schoen. Na een goede combinatie op links tussen Wilfred van Maaren en Senna Zwamborn belandde de bal voor de voeten van Kevin. Maar tot ieders verbazing schoot hij de bal hoog over.

In de twintigste minuut was Steenbruggen de aangever. Hij legde de bal panklaar op de 16 meter voor de aankomende Coen de Ridder. Maar zijn schot werd schitterend gered door keeper Dennis Rooijackers.

Na een half uur begon Asperen een offensiefje. Spits Gerard Breider, die het moeilijk had tegen het Haaftens duo Niek Overheul en Wouter Schram, was twee keer dicht bij een doelpunt maar hij stuitte in eerste instantie op Schram en daarna op keeper Rik Verploegh. Verder dan een paar plaagstootjes kwam Asperen niet.

Na een kwartier in de eerste helft kwam Herovina op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van de actieve De Ridder werd door keeper Rooijackers gepareerd, maar in de rebound schoot Jesse van Vliet hem onberispelijk binnen.

Hierna zakte Herovina iets terug en probeerde via de counter de 2-0 te scoren. Dat lukte in eerste instantie niet. Telkens kwam men een teentje te kort. Asperen drong wel aan maar kwam niet tot kansen. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Een uittrap van de Herwijnense keeper was kaasje voor Steenbruggen. Hij schudde zijn tegenstander van hem af, stoomde door naar het vijandig doel en scoorde 2-0. Twee minuten later was de buit definitief binnen voor de thuisclub. Uit een scherpe voorzet van uitblinker De Ridder kopte Van Vliet de 3-0 binnen. Voor de derde maal schalde ‘Sweet Caroline’ door de speakers over het sportpark De Kol.

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden