Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Weerbarstig Altena neemt Woudrichem in slotminuut nog te grazen

Wedstrijdverslagen 3.385 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het kemphanen gevecht tussen Woudrichem en Altena leek te gaan eindigen in 1-1. Tot Patrick Zwart er in de slotminuut nog een laatste voorzet uitgooide en de in de lucht hangende Johnny Schouten de voet nog tegen de bal kreeg en keeper Aljan Dekker verschalkte met de 1-2.

Met de 1-2 voor Altena op de valreep kon trainer Johan van der Werff nog een tevreden blik op het gezicht toveren. De buit was weer binnen in het kemphanen gevecht met Woudrichem, waarin de Nieuwendijkers de beste kansen kregen tegen de koppige Bolwerkers. 

“Als je zeker naar de tweede helft kijkt, was er maar een ploeg die het verdiende om te winnen. Uiteindelijk hebben we terecht gezegevierd. We hadden het al eerder op slot moeten gooien, maar uiteindelijk een prachtige goal van Johnny Schouten. De overwinning was dik verdiend. Het was ook een echte teamprestatie op een lastig veld. Echt de complimenten voor de jongens. Wij waren ook de ploeg die aandrong en voor de overwinning ging. Het werd ook wel tijd na zeven gelijke spelen voor de coronastop, maar we zijn nog ongeslagen in de competitie”, grapte de trainer van Altena. 

Matchwinnaar Johnny Schouten stond ook na te genieten van zijn fraaie winnende goal. “Ja, ik kon er net bij. Ik had daarvoor al twee kansen gemist. Al met al was de 1-1 wel in evenwicht. Wie zou scoren haalde het potje eruit en dat waren wij gelukkig. Soms moet je ook een beetje geluk hebben. En dat hadden wij in de slotminuut.”

Moeizaam
De derby kwam wel moeizaam op gang. Duidelijk was te merken dat beide kemphanen nog ritme misten na de lange coronastop. Woudrichem kwam wel goedkoop aan de 1-0, nadat keeper Rob de Groot een flater sloeg en door een polletje over een terugspeelbal van Jovanni van Maastricht heen trapte en de bal in het eigen doel zag verdwijnen.

Na de 1-0 kreeg Woudrichem nog een beste kans met Dillis de Vries, maar die werd net buiten de zestien onderuitgehaald door Corné van Rosmalen. Scheidsrechter Uitterhoeve hield het gelukkig voor Van Rosmalen bij een gele kaart. Op het half uur had Altena de schade gerepareerd, nadat Jorik Zuidweg vanaf dertig meter fraai uithaalde voor de 1-1.

Heft in handen
Na de rust nam Altena het heft nadrukkelijk in handen. Al direct moest keeper Aljan Dekker met de hak een treffer van Patrick Zwart voorkomen. Wat volgde was een snerpend schot van Jovanni van Maastricht, dat net langs de kruising zwierde en een poging Jamiro Libretto werd nog net geblokt voor de doellijn. Aan de andere kant spatte een poging van Rick Naaijen op de vuisten van keeper Rob de Groot. Het overwicht bleef wel voor de Nieuwendijkers.

Halverwege de twee helft vergat Johnny Schouten twee keer keeper Dekker te verschalken. Nadat een poging van Patrick Zwart ook fraai gestopt werd door de Woercumse sluitpost, leek het op een deling af te stevenen. Tot in de slotminuut de bal voor de voeten van Zwart belandde. Hij gooide er een vlijmscherpe voorzet uit en de inkomende Schouten verschalkte Dekker met de fraaie 1-2.

Berusting
Bij Woudrichem heerste na afloop de berusting. “Het zat er wel een beetje aan te komen de tweede helft”, stelde Danny Schaap. ‘’Ze waren iets fitter en hadden meer voetbal in de ploeg. Wij waren te onrustig. Een gelijkspel was voor ons het meest haalbare. Dit is wel zonde voor ons, maar uiteindelijk was de winst voor Altena wel terecht.”

Nico van Es

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 10 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 10 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden