MVV'58-BZC'14 (Foto 003)
MVV'58-BZC'14 (Foto 003) Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Duidelijke 4-0 zege van MVV’58 tegen onmachtig BZC’14

Wedstrijdverslagen 2.349 keer gelezen

METEREN • MVV’58 nam zaterdag in Meteren verder afstand van de onderste regionen door BZC’14 duidelijk te verslaan. Na een 2-0 ruststand werd de fusieclub uit Brakel en Zuilichem met 4-0 royaal geklopt. Morris van den Brink en Robin Jager scoorden elk tweemaal.

Het ziet er in de derde klasse D naar uit dat hekkensluiter NOAD’32 en nummer voorlaatst BZC’14 verreweg de zwakste ploegen zijn. Voor de ook gevaarlijke twaalfde plaats op de ranglijst komen echter nog veel clubs in aanmerking. Zo ook MVV’58. In dat opzicht deed de Meterense equipe zaterdag met 4-0 winst voor bijna 150 toeschouwers dus goede zaken.

Kostbare winst
MVV’58-interimtrainer Robin Berendsen was dan ook blij met de drie punten: “Dit is voor ons kostbare winst. In het begin van de wedstrijd waren we vandaag nog enige tijd zoekende, maar in het tweede deel voor rust deden we het goed. Met twee goals als verdiende beloning. Na rust hadden we ook al eerder verder kunnen uitlopen. BZC’14 hield achterin open huis en is zo rijp voor de vierde klasse.” Dat beseft BZC’14-trainer Lenard Weber ook: “In deze vorm zijn we nog niet goed genoeg voor de derde klasse. Al vòòr het begin van de competitie wisten we dat het een lastig seizoen zou worden, maar we werken keihard om beter te worden en zullen zeker niet opgeven. Vanmiddag begonnen we aardig maar zakten we na de achterstand te snel te ver terug. Maar we proberen positief te blijven.” Dan zal er komende zaterdag wel van hekkensluiter NOAD’32 moeten worden gewonnen.

Blessures
MVV’58 kampt met veel blessures. Naast de geschorste Dave de Baar ontbraken zaterdag Jacco de Leeuw, Bart van Leeuwen en Pim Verheijke om die reden. Bovendien liepen Twan de Kock en de jonge Daaf Kok al in de eerste helft een hamstringblessure op. De Kock zelfs al na amper vijf minuten, kort nadat hij een vroege kans had gemist. Morris van den Brink kwam hem vervangen. MVV’58 speelde in de beginfase overigens niet best en BZC’14 kon ook zonder de geschorste Max van Zanten en de geblesseerde Max Vervoorn gevaar stichten via Rick van Lopik en Erik van Dalen. Een vrij onorthodoxe voetredding van Meterens keeper Rick van Ginkel behoedde de thuisclub bij het schot van Erik van Dalen voor een achterstand.

Kort nadat Maarten van Santen als tweede invaller in de Meterense ploeg was gekomen, volgde de mooiste aanval van MVV’58 voor de rust. De afwerking van Robin Jager recht tegen keeper Christian van der Zalm op was echter onzuiver. Een BZC vrije trap van Jasper Gouda Quint was dreigend maar ging aan de overzijde net naast het doel. Net als een mooie poging van Morris van den Brink voor de thuisclub. MVV’58 werd nu wel sterker en Maarten van Santen scoorde uit een voorzet van Morris van den Brink in de 34e minuut ook. Eerst trof hij de paal, maar in de rebound was het raak. Wegens buitenspel werd deze ogenschijnlijke openingstreffer door de arbiter echter op advies van de meteen vlaggende BZC-grensrechter Joost van Rijnsbergen resoluut afgekeurd. Het bleek voor BZC’14 overigens wel uitstel van executie.

Twee goals
Amper één minuut na het afgekeurde doelpunt was het namelijk alsnog raak. Uit een vrije trap vanaf 25 meter schoot Morris van den Brink de bal mooi in de benedenhoek: 1-0. Vlak voor rust liep de thuisclub zelfs tot 2-0 uit. Na een goede pass van Dominic Comerford rondde Robin Jager ditmaal de aanval in het centrum koel af: 2-0. Een vroege BZC-treffer van Erik van Dalen kort na de pauze werd ook vanwege buitenspel kordaat afgekeurd. Verder dwong BZC’14 bij het na de rust inmiddels ontstoken kunstlicht offensief erg weinig af. Bij acties van Robin Jager was MVV’58 gevaarlijker, doch Maarten van Santen mikte onzuiver. MVV’58 verzuimde in deze fase de ruimte te benutten en de partij snel te beslissen en daardoor kon BZC’14 blijven hopen. Bij een schot van Arjan van der Werken vanaf links moest Meterens keeper Rick van Ginkel in de korte hoek redden.

Ondertussen had de rustig leidende arbiter Rini Laros uit Waalwijk aan BZC’er Nick Rombout (overtreding) en MVV’58-spits Robin Jager (onheuse reactie) zijn enige twee gele kaarten van de winderige maar gelukkig vrijwel droge middag moeten uitdelen. Uit een gave voorzet van Morris van den Brink had Robin Jager bij een vrije kans voor MVV’58 moeten scoren, maar hij mikte net naast.

Beslissing
Kort na een onschuldige verre BZC-poging van Diewe Kolbach besliste MVV’58 in de 78e minuut eindelijk de matige wedstrijd. Morris van den Brink lanceerde op rechts de opstomende Amine Tannaoui en uit diens gave voorzet maakte Robin Jager zijn tweede doelpunt: 3-0. Op aangeven van Robbert van Eck kwam Dominic Comerford met een slimme verre boogbal al dichtbij nieuw Meterens succes. Vijf minuten voor tijd viel dit vierde doelpunt van MVV’58 toch nog. Uit een pass van Dominic Comerford knalde Morris van den Brink vanaf 25 meter hoog en fraai de 4-0 eindstand op het elektronische scorebord. In Sprang Capelle zal MVV’58 komende zaterdag nu tegen SV Capelle moeten proberen de opmars voort te zetten en zo veiliger in de middenmoot van klasse 3 D te komen.

Anton van der Giessen

MVV'58-BZC'14 (Foto 001)
MVV'58-BZC'14 (Foto 004)
MVV'58-BZC'14 (Foto 005)
MVV'58-BZC'14 (Foto 002)

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden