Asperen recht de rug en verslaat ZBC’97

Wedstrijdverslagen 978 keer gelezen

ASPEREN • Asperen heeft thuis een overwinning geboekt op ZBC’97. Na de nederlaag van vorige week bij Herovina richtte de ploeg van Jeffrey Kleijn zich knap op. Het werd 3-2.

Na acht minuten maakte Ruben Boet met een afstandsschot de 1-0. Tien minuten was het echter alweer gelijk. In het vervolg van de eerste helft was Asperen heer en meester. De 17-jarige Lucas van Dortmont maakte de 2-1 en Asperen kreeg mogelijkheden op meer. Het verzuimde echter om de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

Vlak na rust werd het iets rommeliger bij de bezoekers, waar na het na 55 minuten 2-2 werd. De thuisploeg gaf echter niet op en kreeg uiteindelijk waar het recht op had. De 18-jarige invaller Hessel Breider maakte op aangeven van familielid Gerard Breider de 3-2. Het zou de eindstand blijken.

“Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, zei Jeffrey Kleijn na afloop. “Zeker na vorige week is dit erg lekker. De laatste tien minuten was het niet mooi meer, maar hebben de jongens er alles aan gedaan om de wedstrijd over de streep te trekken.”