• ASV Arkel - Tricht (3-2).
• ASV Arkel - Tricht (3-2). Foto: Doranny Kranendonk

Zuur en duur verlies voor Tricht in Arkel

Wedstrijdverslagen 1.998 keer gelezen

TRICHT • Tricht leed zaterdag in Arkel een zuur en duur verlies. Nog voor rust zette Tricht een vroege 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong om, maar in de slotfase van de tweede helft ging Tricht toch nog met 3-2 ten onder. Door het succes van de andere degradatiekandidaten in de tweede klasse namen Trichts zorgen na deze late nederlaag nu op de twaalfde plaats flink toe.

Tricht begon te slap en een feller Arkel nam al na tien minuten verdiend met 1-0 de leiding door Corné van Horik die na een voorzet van links de eerst half reddende keeper Rian Drost in tweede aanleg passeerde.

Herstel
Met aanvalsdreiging via Rick de Jongh en Tim van Dijken begon Tricht zich allengs te herstellen. Bij een reddende handsbal kwam Arkel met een gele kaart goed weg. Na een Arkelse overtreding tegen René van Soelen legde de arbiter de bal net buiten het 16 meter gebied, maar Tim van Dijken schoot uit de vrije trap na 27 minuten alsnog de 1-1 gelijkmaker binnen. Al vier minuten later kwam Tricht op een 1-2 voorsprong na een Arkelse defensiefout van de keeper, waarvan Rick de Jongh attent profiteerde.

Met de forse wind tegen hield Tricht in de erg matige tweede helft die kostbare 1-2 voorsprong nog lang vast. Een derde Trichtse treffer van Tim van Dijken werd bijna een kwartier na de thee wegens buitenspel afgekeurd. Arkel kon weinig kansen afdwingen, maar Tricht kwam zelf ook nauwelijks meer aan goed voetbal toe en dat werd er na het geblesseerd uitvallen van eerst uitblinker Tim van Dijken en later captain René van Soelen zeker niet beter op. De gasten moesten het vooral van counters hebben maar invaller Arjan Hakkert mikte voorlangs en Ramon van Soelen was bij de afronding te onbeheerst.

Fataal
De slotfase werd Tricht zo fataal. In de 81e minuut kopte Corné van Horik uit een goede voorzet van de thuisclub prachtig de 2-2 gelijkmaker in de kruising. Drie minuten voor afloop stond Tricht zelfs helemaal met lege handen. Gerjan van Haarlem wilde koppen maar maakte vallend hands en kreeg daarvoor zelfs de directe rode kaart van de Tielse arbiter Mike Klaare. De scheidsrechter gaf ook terecht een penalty, waaruit Corné van Horik met zijn derde doelpunt van de winderige middag het belangrijke duel met 3-2 in Arkels voordeel besliste. Daardoor wist Arkel op de ranglijst Tricht te passeren en zal Tricht zich komende zaterdag thuis tegen De Zwerver dringend moeten herstellen.

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33