Lekvogels-Herovina
Lekvogels-Herovina Foto: Nico Van Ganzewinkel

Krappe overwinning van Herovina op Lekvogels

Wedstrijdverslagen 1.066 keer gelezen

LEXMOND • Herovina heeft de stijgende lijn te pakken. Na de winst op Asperen vorige week werd deze keer Lekvogels verslagen. In Lexmond werd het 1-2 voor de gasten uit Herwijnen.

In de eerste tien minuten was Lekvogels dreigender en kreeg de ploeg een aantal kansjes, maar in de 20e minuut kwam Herovina op een 0-1 voorsprong toen een afvallende bal door Senna Zwamborn in het doel werd geschoten. Twee minuten later verdubbelde Coen de Ridder de score uit een vrije trap. Maar binnen vier minuten scoorde de thuisclub tegen. Het schot van Lekvogels werd van richting veranderd en keeper Rik Verploegh graaide mis. Rik herstelde zijn ‘fout’ door twee minuten later een penalty te stoppen.

In de tweede helft gaf Herovina niets meer weg en kreeg een aantal kansen om de 1-3 te scoren. Met name Jesse van Vliet had de 1-2 op de schoen maar hij miste voor open doel. Verwoede pogingen van de thuisclub om de gelijkmaker te scoren hadden geen resultaat. De keeper van Lekvogels kreeg zelfs nog rood toen hij mee naar voren ging en stennis begon te schoppen. Aan de ander kant kreeg Maarten Liefaart in de laatste minuut een rode kaart na twee keer geel.