Rhelico - GVV
Rhelico - GVV Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

GVV wint ook de derby tegen Rhelico

Wedstrijdverslagen 2.061 keer gelezen

De derby tussen Rhelico en GVV is met 2-4 gewonnen door de gasten uit Geldermalsen. Op het kunstgras in Rumpt kwam GVV op een 0-2 voorsprong. Rhelico scoorde nog tegen, maar daarna liep het compact spelende GVV uit naar een 1-4 voorsprong. De thuisclub maakte nog 2-4, maar dat bood verder geen soelaas.

De eerste kans was voor GVV. In de derde minuut schoot Danny Hak op de keeper na een goede actie van Erwin Meering. Uit de corner werd een schot van William van Doorn fraai gepareerd door keeper Mario Baars.

Hierna was Rhelico de bovenliggende partij. Gesteund door de sterke wind was Rhelico de ploeg die voetbalde. Het taaie GVV hield alleen tegen. De thuisclub kreeg grote kansen maar Sander Noom en Ferry van Asch schoten over of tegen de keeper. Geheel onverwacht kwam GVV op voorsprong. Een vrije trap werd schitterend in de kruising geschoten door Danny Hak.

Rhelico ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar die kwam niet. Topscorer Van Asch was dicht bij een doelpunt na een mooie actie van Glen van Gelderen. Een schot van dezelfde van Gelderen werd door keeper Van Veenendaal tegen de paal getikt.

Misverstand
Ook de tweede helft begon GVV goed. Eerst werd een schot van Hak uit de kruising geplukt door Baars. Maar twee minuten later ging de jonge Baars in de fout na een misverstand met zijn verdediging en scoorde Danny van Doesburg de 0-2.

Al snel hierna deed Rhelico iets terug. Van Asch schoot na een mooie aanname de bal rechts in de hoek, 1-2.

Strafschop
Het was wachten op de gelijkmaker. Toch vergrootte GVV de voorsprong. Uit een corner van Hak kopte Calis Cornelissen de 1-3 binnen. Het werd zelfs 1-4 toen een schot van Brandon Monhemius in het doel belandde.

De thuisclub kreeg nog een penalty wegens hands die werd benut door Bas van Rijnsbergen. Daarna probeerde Rhelico met een aantal wissels nog iets te forceren maar de koek was op. GVV kreeg zelfs de grootste kansen. De stand bleef 2-4 en GVV nam de punten mee naar Geldermalsen.

Aanpakken
Freek Wittenrood was erg tevreden met deze overwinning. “Ik was benieuwd naar Rhelico. Ik wist dat ze een jonge ploeg hadden. Die moet fysiek en mentaal worden aangepakt. Wij hebben wat ervaren jongens erbij. En gisterenavond belde routinier Ronald Meering met de mededeling dat ‘ie mee kon doen. Daar was ik erg blij mee. Ik moet mijn ploeg een groot compliment geven. We speelden erg compact en vanuit de organisatie. Ik was niet tevreden over de training van afgelopen donderdag. Het was erg slap en daar heb ik iets over gezegd. Vandaag hebben ze alles gegeven. Op kwaliteit kunnen we worden geklopt, maar niet op conditie en mentaliteit.”

Bij de tegenstander baalde trainer Adrie van Steijn enorm van het verlies. “We waren de eerste helft veel beter en hadden er minstens drie moeten maken. In de tweede helft gingen we mee met hun spel en door de strakke tegenwind ging het helemaal mis. We kwamen al snel met 2-0 achter. We scoorden nog tegen, maar daarna raakten we gefrustreerd en door persoonlijke fouten scoorden zij nog twee keer. GVV is een fysieke tegenstander en daar moeten we ook mee leren omgaan.”