• Ammerstol - Stolwijk.
• Ammerstol - Stolwijk. Foto: Wijntjes Fotografie

Stolwijk heeft weinig moeite met Ammerstol

Wedstrijdverslagen 713 keer gelezen

STOLWIJK • Stolwijk won op het Ammerse sportpark De Snackert met 0-3 van hekkensluiter Ammerstol. Een hoofdrol was weggelegd voor arbiter Knuppe uit Berkel, die de thuisclub trakteerde op een rits gele kaarten.

Het krachtsverschil was snel duidelijk. Stolwijk viel aan en Ammerstol verdedigde. Dat was mooi meegenomen voor de scheidsrechter op leeftijd, die zo de streekderby op een speelhelft gemakkelijk kon volgen. De thuisclub kreeg welgeteld een kans voor rust. Door geklungel in de Stolkse defensie dook Jory de Lange plots op voor Stolwijk-doelman Tim de Pater, die de inzet tot hoekschop verwerkte.

Onbesuisd
Rick Looren de Jong ontving de eerste gele kaart na een onbesuisde tackle. Het duurde even voordat arbiter Knuppe na het doorzoeken van de broekzakken – de kaarten zaten in zijn borstvak – de gele prent te voorschijn ‘toverde’. Owen van der Wouden was de volgende die op de bon ging na ouderwets pootje haken. Nadat Joran van Stam vlak voor het rustsignaal het aluminium testte, kopte Stefan van Dongen raak.

Genadeklap
In de tweede helft onderscheidde de Ammerse sluitpost Kevin Bouwer zich met knappe reddingen. Een strafschop - gegeven na een dubieuze handsbal – bleek de genadeklap. Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong was hier erg kwaad over en ‘luchtte’ zijn hart richting Knuppe. Met slechts geel kwam de coach goed weg. Raymond Spierdijk benutte deze elfmetertrap.

Invaller Niels Verkade diende de knock-out toe. Ammerstollenaar Rick Looren de Jong kreeg direct rood in de slotfase na een – in de ogen van Knuppe – te zware charge contra Stolwijk-doelman Tim de Pater, die eerder geel zag wegens tijdrekken. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten,” merkte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst op. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33