WNC - FC De Bilt (Foto 001)
WNC - FC De Bilt (Foto 001) Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

WNC blijft meetellen door 3-1 winst

Wedstrijdverslagen 1.504 keer gelezen

WAARDENBURG • WNC blijft bovenin de eerste klasse meetellen. In Waardenburg werd zaterdag verdiend met 3-1 van runner-up FC De Bilt gewonnen. Kay van den Boogaard, Michael Soepnel en invaller Eyoub Allaoui maakten voor WNC de goals.

Vier punten achter de beide ook weer winnende koplopers Huizen en Zuidvogels kon WNC zich op eigen veld zeker geen misstap veroorloven. Dat gebeurde ook niet, want het tegenvallende FC De Bilt kreeg klop en haakte definitief af bij de kopgroep.

Belangrijke zege
WNC-trainer Cor Prein begroette dan ook blij de kostbare winst: “Deze belangrijke wedstrijd moesten we gewoon winnen. Dat is goed gelukt en de zege was ook terecht. Alleen hadden we veel vaker moeten scoren. Zeker Gideon Emanuels had vandaag bij zoveel kansen wel drie doelpunten moeten maken. Nu is het zaak nog een paar keer te winnen tot de uitmatch tegen Zuidvogels over drie weken. WNC wil dit seizoen in elk geval de promotienacompetitie gaan halen.”

Die ambitie hoeft FC De Bilt in de huidige vorm voorlopig niet meer te hebben. De ook in onze contreien bekende trainer John Vink was na afloop ronduit ontevreden over zijn equipe: “Ik heb bewust alle vijf wissels gebruikt. Ook als statement. De Bilt voetbalde vandaag niet goed; het spel van WNC was beter.”

Gewoon gras
FC De Bilt voetbalt zelden op gewoon natuurgras en bakte er zaterdag op zo’n grasmat in Waardenburg weinig van. Alleen bij een ver laag schot van de handige Jesse Hennie Oliekan moest WNC-keeper Dick van Loon na ruim tien minuten handelend optreden. Youness Akhiat mikte voor de gasten veel te hoog. WNC had offensief overigens ook nog weinig laten zien toen de Biltse keeper Tim van Dompzelaar na goed stoorwerk van WNC-captain Nehemia Sanaky gruwelijk in de fout ging. WNC-topscorer Kay van den Boogaard profiteerde in de 24e minuut prompt dankbaar met zijn negende competitiedoelpunt: 1-0.

Bij schoten van Jesse Dibbets en Kay van den Boogaard was de Biltse doelman overigens wel goed op zijn post. De aanvalsopbouw van WNC was vaak overigens te traag en de corners bleken weinig effectief, maar na zo’n door FC De Bilt slecht wegewerkte hoekschop liep de thuisclub in de 42e minuut toch tot 2-0 uit. WNC-verdediger Michael Soepnel knalde vanaf 25 meter de licht gedevieerde bal fraai in de touwen: 2-0. Met die geruststellende voorsprong kon WNC hoopvol gaan pauzeren.

Slordigheden
Slordigheden van Matthijs van Gessel en Roman Rahmani (te zachte terugspeelbal) hadden de spanning echter al vroeg na rust zeker terug kunnen brengen, maar spits Sander van den Berg profiteerde beide keren niet en mikte bij de beste Biltse kans de bal naast het doel. Ondertussen verzuimde WNC zelf aan de overzijde ook de partij al meteen te beslissen. Jesse Dibbets nam de bal op aangeven van Gideon Emanuels mooi mee, maar zijn schot ging wel over het doel heen.

Daardoor kon FC De Bilt blijven hopen en enkele corners forceren. Twintig minuten na de pauze kwam FC De Bilt echter ook wel erg fortuinlijk aan de 2-1 tegentreffer. WNC-keeper Dick van Loon trapte op het hobbelige veld pardoes volkomen over een onschuldige terugspeelbal van Roman Rahmani heen en daardoor belandde die bal ongelukkig in het eigen Waardenburgse doel: 2-1.

Vier minuten later had de vrij in het centrum gelanceerde Gideon Emanuels bij een riante kans al de WNC-voorsprong van twee goals moeten herstellen, maar hij schoot net naast. Weer vier minuten daarna zag Emanuels bij zijn schot de Biltse keeper redden.

Beslissing
WNC raakte dan wel niet in paniek, maar pas in de 81e minuut stelde de thuisclub eindelijk met 3-1 de belangrijke winst veilig. Na een vlotte combinatie tussen de net ingevallen Mirel Ibrahimovic en Kay van den Boogaard zorgde de ook pas zes minuten tevoren ingevallen Eyoub Allaoui uit de mooiste WNC-aanval met een raak schot vanaf rechts voor de bevrijding: 3-1.

Tijdens de slotfase had WNC vooral via Gideon Emanuels nog veel verder afstand kunnen nemen, maar zowel hij als Kay van den Boogaard en Mirel Ibrahimovic scoorden slordig niet. Dus moest WNC-keeper Dick van Loon in de slotminuut zelfs bij een reële kans voor de Biltse invaller Niels Hilhorst nog knap redden om te voorkomen dat zelfs de uitgebluste bezoekers nog zouden scoren.

Een 3-1 overwinning voor WNC was ook wel een uitslag met het minste verschil om de krachtsverhouding tussen beide teams zaterdag goed weer te geven. De rustig leidende Bossche scheidsrechter Bayram Cakir trok er op het eind geen enkele nodeloze extra tijd bij en zag bovendien zijn bewust genomen risico om in dit duel de kaarten op zak te houden beloond, want de wedstrijd was en bleef heel sportief. Alleen verdient het voetbal van WNC wel wat meer publiek dan de amper 120 toeschouwers die zaterdag in een vrij zonnig Waardenburg aanwezig waren.