Lekvogels - IFC     2-7
Lekvogels - IFC 2-7 Foto: Nico Van Ganzewinkel

Lekvogels krijgt er zeven om de oren van koploper IFC

Wedstrijdverslagen 1.171 keer gelezen

LEXMOND • Lekvogels is in de wedstrijd tegen koploper IFC, dat de eerste periodetitel pakte, hard onderuit gegaan. In eigen huis moest het zeven keer vissen en werd het 2-7.

Lekvogels begon nog aardig aan de wedstrijd. Na een kwartier namen de bezoekers wel de leiding, maar de thuisclub antwoordde snel met de gelijkmaker van Ralph van Kleij. Daarna ging het echter mis. Binnen korte tijd profiteerde IFC drie keer van onnodig balverlies van Lekvogels en het stond 1-4.

Eén minuut na rust werd het 1-5 en in de loop van het tweede bedrijf volgden ook 1-6 en 1-7. De 17-jarige invaller Sam van der Horst zorgde met zijn eerste goal voor de Lexmondse hoofdmacht nog wel voor de 2-7.

Lekvogels-trainer Martijn Verkerk vond dat zijn ploeg te veel ontzag had gehad voor de tegenstander. “Dat heb ik in de rust ook gezegd, maar vervolgens ligt de bal er binnen een minuut weer in. Al met al hebben we gewoon verloren van een hele goede tegenstander, klaar.”