Rhelico - Beesd
Rhelico - Beesd Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Rhelico eindelijk weer de sterkste in derby tegen Beesd, hattrick Glenn van Gelderen

20 mrt, 09:14 Wedstrijdverslagen 1.175 keer gelezen

RUMPT • In Rumpt werden de punten thuis gehouden. Glenn van Gelderen was de grote man bij de Rhelico. Hij scoorde een hattrick. Ferry van Asch maakte het kwartet vol en Jorn van den Broek redde namens Beesd de eer.

Op het sportpark Boutenstein in Rumpt was het lekker druk voor kraker tussen Rhelico en Beesd. Er scheen een heerlijk zonnetje en er stond een straffe wind over het kunstgrasveld. 

Het leek dat bij de spelers van beide ploegen de zenuwen door de keel gierden. De eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Aan beide kanten was veel balverlies. Rhelico wilde het spel maken, maar verder dan een paar plaagstootjes kwam het niet. Dat kwam met name omdat de snelle en behendige vleugelspelers Glenn van Gelderen en Ferry van Asch in de tang zaten bij de Beesdse backs Jorn van den Broek en Joery Pippel. Aan de andere kant had Jarno van de Water het moeilijk tegen gelegenheidsback Bas van Rijnsbergen. 

Beesd had de eerste helft de grootste kansen. Nick van Gameren schoot in het net en een schot van Bram Wakker ging naast.

Verlost
In het begin van de tweede helft was de Beesdse topscorer Van de Water even verlost van zijn cipier en ging alleen op de keeper af. Maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door Michel Kuipers. Beesd leek in de tweede helft sterker te worden. Zo kopte Nick van de Burg een voorzet over van Stefan van den Bosch.

Toch opende de tot dan toe fletse Glen van Gelderen in de 20e minuut de score namens Rhelico. Hij omspeelde op schitterende wijze zijn tegenstander en schoot de bal in verre rechterhoek.

Maar drie minuten later kwam Beesd weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Kevin Spronk belandde voor de voeten van Jorn van de Broek die resoluut de 1-1 inschoot. 

Los
Beesd kon niet lang genieten van deze opsteker want één minuut later was het alweer 2-1. Weer kreeg van Gelderen de bal op links en schoot de bal dit keer links in de hoek. Hierna was Rhelico helemaal los. Eerst werd een hakje van Sander Noom van de lijn gehaald. Maar dezelfde minuut maakte Van Gelderen zijn derde.

De koek was op bij Beesd. Beesd probeerde nog wel maar de grootste kansen waren voor de thuisclub. Het werd zelfs nog 4-1 toen Rhelico’s topscorer Van Asch uit een onmogelijke hoek via binnenkant paal de bal in het doel schoot.

Feestje
Toen Scheidsrechter Ad Bracht uit Ammerzoden de wedstrijd affloot, brak er een orkaan van geluid los. Het was een tijd geleden dat Rhelico van Beesd had gewonnen. De 19-jarige matchwinner Glen van Gelderen was door het dolle heen. “De spanning zat er in de eerste helft er goed in. Beide ploegen wilden niet op achterstand komen. Dat resulteerde in slordig spel en veel lange ballen. In de tweede heft gingen we beter voetballen. En bij mij lukte op een gegeven moment alles. We gaan er een mooi feestje van maken“, sprak hij lachend met een flesje bier in zijn hand.

De trainer van Beesd, Dick Wammes was realistisch. ”In de eerste helft hadden we een doelpunt kunnen maken. De tweede helft begonnen we goed, maar uiteindelijk is Rhelico de terechte winnaar”.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Rhelico - Beesd
Rhelico - Beesd
Rhelico - Beesd
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie