• GJS - Roda Boys (5-2).
• GJS - Roda Boys (5-2). Foto: Gerald van Zanten

GJS herpakt zich na slechte reeks en velt koploper Roda Boys

Wedstrijdverslagen 1.491 keer gelezen

DALEM • GJS heeft zich na een drietal slechte resultaten (0-0 tegen Arkel, 4-5 verlies tegen Tricht en een 1-0 nederlaag bij SVW) herpakt. Roda Boys/Bommelerwaard, samen met SVW koploper in de tweede klasse F, werd met een 5-2 nederlaag teruggestuurd naar Aalst. De tegenstander uit Aalst ligt GJS blijkbaar goed, want in Aalst werd eerder al met 5-1 gewonnen.

De gasten startten voortvarend en in de tweede minuut rondde Nils Loef een solo af met een schot in de korte hoek, 0-1. GJS herpakte zich en ging in de aanval. Een vrije trap van Ben Vissers in de zesde minuut ging net naast, maar in de 14e minuut liet keeper Paul van den Elzen een lage voorzet van Joost Haggenburg glippen waarna Ruud Bos de bal in het lege doel tikte (1-1).

Drie minuten later een mooie aanval van GJS. Quincy Bartens gaf de bal op Ben Vissers, die vervolgens de bal voor het doel bracht waar Ruud Bos de 2-1 binnen kopte.

Hierna waren de gasten weer wat meer in de aanval. Dit resulteerde in de 31e minuut in de gelijkmaker, toen Christian van Aalst een goed genomen vrije trap via de handen van keeper Bart van Schaften binnenkopte (2-2).

Beide ploegen kregen voor de rust nog een mogelijkheid. Eerst schoot Nils Loef na een goede aanval over het doel en vlak voor rust nam Rob van den Boom een afgeslagen corner ineens op zijn schoen, maar ook dat schot verdween over het doel. Rust dus 2-2.

Redding op de lijn
Na rust waren de kansen/mogelijkheden in eerste instantie voor de gasten uit Aalst. Een harde voorzet ging langs iedereen heen voor het doel langs, een hard schot van Nils Loef ging naast, daarna stopte Bart van Schaften uitlopend een schot half met de voet en redde een verdediger vervolgens op de doellijn en na ruim een uur ging een afstandsschot van Angelo Stoove naast. In de 73e minuut een goede aanval van GJS, Rob van de Boom gaf de bal goed voor en Ruud Bos leek hard de 3-2 binnen te koppen, maar de bal ging net naast. Kort hierna verdween een vrije trap van Nikbakht (Roda Boys) in het zijnet.

GJS slaat toe in slotfase
In de 79e minuut een goede voorzet van Remco de Bruijn en Ruud Bos schiet hard op doel maar de keeper gooit zich in de baan van het schot en stopt de bal. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, maar in de laatste minuten ging het ineens heel hard. In de 87e minuut een prachtige aanval van GJS, dat resulteerde in een goede voorzet van Joost Haggenburg op Ruud Bos, die schitterend de 3-2 binnenkopte.

In de 90e minuut kwam een harde voorzet van Joost Haggenburg ongelukkig tegen het been van Angelo Stoove en de bal verdween achter zijn eigen keeper, 4-2. Nog was het niet afgelopen, want diep in de extra tijd mocht Quincy Bartens een vrije trap nemen, even buiten het strafschopgebied. Hij schoot hard en laag in de hoek en keeper Paul van den Elzen liet de bal door zijn handen glippen, 5-2.

Direct na dit doelpunt floot de uitstekend leidende scheidsrechter Richard van de Rest voor het einde. Er werd niet meer afgetrapt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Altena op het programma.