Asperen klopt ASH ruim met 1-4

Wedstrijdverslagen 995 keer gelezen

HELLOUW • Asperen blijft in de vierde klasse E volop om de prijzen meedoen. In Hellouw werd ASH zaterdag met 1-4 ruim geklopt. Twee fouten van de jonge ASH-keeper Sven Reurink hielpen Asperen in het zadel. Pas na de Asperense goals van Michiel den Hartog, Gerard Breider (twee keer) en Ruben Boet redde Thijmen Noordam voor de thuisclub met 1-4 de eer.

Tijdens de warming-up moest de vaste ASH-keeper Tjeerd van den Heuvel met een liesblessure definitief afhaken. Sven Reurink was zijn jonge vervanger en speelde geen gelukkige wedstrijd. Hij had schuld aan beide eerste twee doelpunten van de bezoekers.

Sterk begin
Voor bijna tweehonderd toeschouwers begon Asperen ook veel beter dan ASH aan de partij. Gerard Breider verzuimde nog om van een vroege fout van ASH-routinier Hidde van Wageningen te profiteren. Uit een zuivere voorzet van Michiel den Hartog vanaf links kopte Hessel Breider voor de gasten voorlangs.

Halfweg de eerste helft kreeg Asperen de zo belangrijke openingsgoal overigens wel in de schoot geworpen. Bij een verre stuiterbal van Michiel den Hartog verkeek ASH-keeper Sven Reurink zich compleet op het effect van het harde grasveld, dat na al meer dan een maand zonder enige regen zoals bijna overal in de regio erg lastig bespeelbaar is. Zodoende stuiterde de verre bal van Michiel den Hartog pardoes voorbij een verbouwereerde keeper in het doel: 0-1.

Even later miste achterneef Hessel Breider op aangeven van familielid Gerard Breider een reële mogelijkheid.

Herstel
Geleidelijk herstelde ASH zich. Na een vlotte Hellouwse aanval via Arnoud van Arendonk, Marijn Hak en Danny Bij moest Maikel Groenenberg vlak voor zijn eigen Asperense doel redden. Robbin Boon was toen bij Asperen al enige tijd eerder geblesseerd door Boaz Middag vervangen. Uit een corner vanaf links van Thijmen Noordam kopte Danny Bijl goed in, maar Asperens keeper Dennis Rooijackers was paraat.

Na een nieuwe hoekschop van Noordam nu vanaf rechts moest Asperen even later bij een kopbal van Michel de Leeuw in de eigen doelmond redden. Met een aardig schot na een aanval via Arne Hak en Thijmen Noordam was Michel de Leeuw voor ASH nogmaals aanvallend gevaarlijk. Dus kon ASH ondanks de 0-1 achterstand nog wel hoopvol gaan pauzeren.

Kwaliteit van de keeper
Direct na de thee bewees Dennis Rooijackers hoe belangrijk de puike kwaliteit van een keeper voor een ploeg is. Uit een corner van Thijmen Noordam vanaf rechts kopte Arnoud van Arendonk, een ander jong ASH-talent, goed in, maar Asperens goalie Dennis Rooijackers tikte de bal knap over de lat heen.

Anderhalve minuut later ging zijn tien jaar jongere ASH-collega Sven Reurink aan de overzijde bij een onschuldige Hellouwse terugspeelbal gruwelijk in de fout. Topscorer Gerard Breider profiteerde voor Asperen in de 50e minuut dankbaar: 0-2.

Bijna had ASH snel van repliek gediend, doch Thijmen Noordam mikte in het centrum bij een doorbraak vrij voor doel te hoog. De Bossche scheidsrechter Rick Paszotta paste wel goed de voordeelregel toe en gaf Asperen-speler Ruben Boet pas nadien terecht alsnog een gele kaart. Tijdens de slotfase kreeg de late ASH-invaller Maarten van der Meijden vanwege commentaar in dit overigens erg faire duel ook nog een gele kaart.

Spanning snel weg
De spanning was echter al snel weg uit de wedstrijd. Na een Asperense actie via Ruben Boet en Tareq Ibrahim stond de paal nog een doelpunt van Asperen in de weg en miste de jonge Lucas van Dortmont de simpele rebound ook nog. Maar reeds in de 57e minuut zorgde Gerard Breider dankzij zijn tweede doelpunt toch voor 0-3. Al zijn zevende competitiegoal. Via hem, Hessel Breider, Maikel Groenenberg en Pieter Marten Hoekstra bleef Asperen in deze fase offensief levensgevaarlijk met ook nog een schot tegen de paal.

Gemiste penalty
Twintig minuten na rust kreeg ASH toch de gelegenheid wat terug te doen. Toine van Hattem vloerde Marijn Hak, maar de terechte penalty van ASH-aanvoerder Danny Bijl werd door keeper Dennis Rooijackers knap gekeerd. Dus bleef het ondanks diverse Hellouwse corners gewoon 0-3.

Na een fout van de net ingevallen piepjonge Nathan van Zandwijk kon Asperen in de 72e minuut bij een snelle uitval zelfs tot 0-4 uitlopen. Gerard Breider bediende op maat Ruben Boet, die koel voor 0-4 zorgde. Na een flitsende combinatie via Ruben Boet en Michiel den Hartog verzuimde Gerard Breider vrij voor doel zijn derde treffer van de zonovergoten lentemiddag te maken.

Eer gered
Met een kiene boogbal over de keeper heen redde Thijmen Noordam in de 79e minuut met 1-4 alsnog de verdiende Hellouwse eer. In de slotfase was Asperen via Gerard Breider en Ruben Boet echter dichterbij nog royalere winst dan ASH bij een tweede tegentreffer.

In een felle strijd met GSC/ODS en ZBC’97 blijft Asperen door de mooie 1-4 winst kansrijk voor een erg hoge eindklassering en zeker voor deelname aan de promotienacompetitie. ASH presteert na de lange winterpauze te matig om die ambitie ook nog serieus te kunnen hebben. De op 23 mei beginnende ingrijpende renovatie van het Hellouwse hoofdveld zal dus de nacompetitieverplichtingen vermoedelijk niet gaan doorkruisen.

Anton van der Giessen

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33