MVV’58-GVV’63 (Foto 003)
MVV’58-GVV’63 (Foto 003) Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

MVV’58 verslaat koploper GVV’63 met 3-1

Wedstrijdverslagen Fotoseries 2.651 keer gelezen

METEREN • MVV’58 heeft de titelstrijd in de derde klasse D nog spannender gemaakt. Koploper GVV’63 werd zaterdag in Meteren met 3-1 verslagen. Schelluinen is GVV’63 in de totaalstand nu tot op één punt genaderd en blijft samen met GDC en MVV’58 ook heel kansrijk voor de tweede periode.

Zowel MVV’58 als GVV’63 had zaterdag drie invallers. Bij de Gamerense koploper zijn Daniël Bouma, Jeffrey van der Meijden en Stefan Blom geblesseerd. MVV’58 zal spits Robin Jager vanwege gescheurde enkelbanden vermoedelijk de rest van het seizoen moeten missen; Dave de Baar was geschorst en Twan de Kock moest naar de uitreiking van zijn diploma voor zijn opleiding.

Aprilkoude
Na enkele zaterdagen met prachtig lenteweer moesten bijna tweehonderd toeschouwers zaterdag de vroege aprilkoude en de kille noordooster trotseren. Met goed voetbal werd het trouwe publiek zaterdag trouwens ook niet bijster verwend. Dat vond ook GVV’63-trainer Denny van Geffen: “Qua voetbal hebben we vandaag zelf te weinig gebracht. Te veel spelers bleven onder hun niveau. Met een type ploeg als MVV’58 hebben we ook altijd moeite. Dan helpt het niet als de scheidsrechter wel gele kaarten aan ons geeft wegens praten maar onvoldoende optreedt tegen fysieke overtredingen van onze tegenstander. Dan wordt je als voetballende ploeg wel benadeeld.”

Daar hadden MVV’58 en trainer Robin Berendsen natuurlijk weinig boodschap aan: ”We moesten er vanmiddag kort op zitten en dat deden we goed. GVV’63 liet zich ook wel heel snel van de wijs brengen. Ik had van de koploper ook qua voetbal wel wat meer verwacht. Het was overigens zeker geen beste wedstrijd maar met hard werken heeft MVV’58 zo wel een prachtig resultaat behaald.”

• MVV’58 - GVV’63. - Foto: Gijs van Tuijl

Balbezit
GVV’63 had aanvankelijk meer balbezit en Mathijs Libbers miste al na elf minuten vrij voor doel een riante kans door net naast te schieten. Een solo van Michel Kooijman strandde op een botsing met MVV’58-aanvoerder Cas Wilpstra, die zich na enkele behandelingen aan zijn geblesseerde knie toch door Bart van Leeuwen moest laten vervangen.

Bij GVV’63 moest topscorer Mathijs Libbers met een hamstringblessure na een half uur ook al afhaken. Julian Ringelenberg was zijn vervanger. Inmiddels liepen Patrick Kooijman (voor commentaar) bij de gasten en Morris van den Brink (voor een fysieke overtreding) bij de thuisclub de eerste gele kaarten van de middag op.

Penalty
In de tweede minuut van zeven minuten extra tijd voor de rust zag de jonge arbiter Aaron Hoogerwaard uit Sliedrecht in een duikval van MVV’58-spits Pim Verheijke een penalty. Tot ongenoegen van GVV’63-trainer Denny van Geffen: “Die scheidsrechter zocht volgens mij gewoon een aanleiding voor een straf na alle eerdere discussies met onze spelers.”

Zijn collega Robin Berendsen had echter een heel andere mening: “Volgens mijn spelers was het een zuivere strafschop.” Keeper Maikel van Tuyl stopte de penalty van Morris van den Brink, maar volgens de arbiter stond de Gamerense goalie anderhalve meter vòòr zijn doellijn. Dus mocht Morris van den Brink van de referee opnieuw vanaf de stip aanleggen en nu was het laag wel raak: 1-0.

MVV’58-GVV’63 (Foto 002) - Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Pal voor rust kreeg Mitchel Springer bij de gasten na een grove charge jegens Bart van Leeuwen nog een gele kaart. Kort na de thee moest Björn van Bruchem zich bij de bezoekers geblesseerd door Nick Ekelmans laten vervangen. Na een afgeslagen voorzet van de op links vaak goed opkomende Jacco de Leeuw kreeg MVV’58 al vroeg een mooie kans, doch Robbert van Eck schoot naast.

Hands
Een kwartier na de hervatting maakte Gamerens keeper Maikel van Tuyl onnodig hands net buiten de zijkant van het zijn strafschopgebied. De vrije trap van Morris van den Brink belandde via Dominic Comerford bij Remco Knoop, die koel raak schoot: 2-0.

Ondertussen maakte de welkome zon plaats voor een gelukkig korte bui natte sneeuw. Na even later een gele kaart voor de tweede Meterense doelpuntmaker kwam MVV’58-verdediger Silvio Lafranceschina halfweg de tweede helft met ook een gele kaart na een overtreding nog goed weg. De wedstrijd leek eigenlijk beslist maar GVV’63 toonde met Sjoerd Kolkman en Joost van Heel als verse krachten in de ploeg toch nog de nodige veerkracht. Invaller Julian Ringelenberg kreeg op rechts een mooie kans, maar hij schoot naast.

Doelpunt
Met een fraai hoog en onhoudbaar schot bracht Nick Linnenbank in de 70e minuut met 2-1 de spanning weer volop terug in het duel. Drie minuten later had Jacco de Leeuw overigens de partij al definitief kunnen beslissen, doch vrij voor de Gamerense keeper mikte hij naast. Zo kon GVV’63 in de 83e minuut met een schot van Nick Linnenbank tegen de lat en een dubieus gestuite kopbal van Hidde Boersma in de rebound nog heel dichtbij de gelijkmaker komen. MVV’58 besefte echter tijdig het gevaar en benutte de ontstane ruimte tijdens de slotfase om toe te slaan.

MVV’58-GVV’63 (Foto 001) - Foto: Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Beslissing
In de 85e minuut maakte de thuisclub zo aan alle onzekerheid een einde. De Gamerense defensie trad in het centrum niet goed op en de pas even tevoren ingevallen Jean-Luc van Mourik schoot de bal vervolgens via de binnenkant van de verste doelpaal prachtig binnen: 3-1.

Na nog een gele kaart voor commentaar van de gefrustreerde Nick Linnenbank en nog eens vijf minuten blessuretijd bleef het bij 3-1.

De koppositie van GVV’63 begint nu ook door de vele blessures in de ploeg te wankelen. MVV’58 telt na de knappe 3-1 winst zelfs volop mee voor de tweede periode, maar interim-trainer Robin Berendsen is over die ambities heel realistisch: “ Prachtig dat we nu al 25 punten hebben en zo goed in de tweede periode presteren, maar in de tweede klasse heeft MVV’58 echt voorlopig niks te zoeken.”