• Haastrecht - Stolwijk (4-0).
• Haastrecht - Stolwijk (4-0). Foto: Wijntjes Fotografie

Koploper Haastrecht rolt Stolwijk na rust op

2 apr, 22:20 Wedstrijdverslagen 243 keer gelezen

HAASTRECHT • Haastrecht won zaterdag op sportpark Wilgenoord de streekderby tegen Stolwijk na een doelpuntloze eerste helft met 4-0. Thijmen Raateland, die vannacht pas terugkeerde van een wintersportvakantie, scoorde een hattrick.

Stolwijk hield lange tijd gelijke tred met Haastrecht, dat slordig speelde. Tot aan het zestienmetergebied combineerden de Stolwijkenaren veelbelovend, maar tot echte kansen kwam het niet. Spits Nick Deelen stond te geïsoleerd om gevaarlijk te worden. 

,,Het duurde te lang voordat de het middenveld aansloot,” vertelde de 19-jarige student. ,,Ik had het moeilijk tegen die nummer vijf (Marnix Dongelmans, red) en ik merkte duidelijk dat ik fysiek tekort kom tegen de oudere Haastrechtenaren.”

Te afwachtend
De koploper kon ook geen potten breken. De linies sloten niet aan en van druk zetten, wat Haastrecht-trainer Marco Versloot meerdere malen naar zijn spelers riep, kwam niets.

,,We speelden veel te afwachtend,” aldus Versloot. ,,Voor het centrum van onze defensie had ik twee laatste mannen tot mijn beschikking. De een na de ander uit mijn selectie gaat met vakantie en daarnaast tobben nog wat spelers met kwetsuren. Tijdens de rust kon ik onze zwakheden ‘repareren’.”

Vliegtuig
Robert Dongelmans, die met lichte rugklachten op de bank zat, en vakantieganger Thijmen Raateland kwamen in de tweede helft in de ploeg voor Rogier Schröder en Joep Wijnands. Uit de eerste de beste aanval rondde Raateland een weergaloze actie van de opkomende Robert Dongelmans af.

Haastrecht ging brutaler spelen en Stolwijk kwam er niet meer aan te pas. Opnieuw was het Dongelmans, die dit keer Stephan Bakker in stelling bracht voor de 2-0. Raateland kopte enkele minuten later de derde Haastrechtse goal tegen de touwen. 

,,Ik begreep wel dat ik op de bank begon,” merkte de goalgetter na afloop op. ,,Mijn vrienden keerden met de auto terug van vakantie; ik nam speciaal het vliegtuig om tijdig in Haastrecht te zijn. Toen er halverwege nog niet gescoord was, wist ik wel dat ik erin zou komen. Mijn derde treffer maakte ik op aangeven van Stephan Bakker.”

Verschil
In de tweede helft was het een wedstrijd van de jochies tegen de mannen,” verzuchtte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst. ,,Ik heb met Stolwijk nu vier keer tegen Haastrecht gespeeld en vier keer verloren. Dat betekent dat wij niets geleerd hebben van de vorige nederlagen. Het is zaak om persoonlijke duels te winnen en dat zat er vandaag niet in. De aanvalslinie van Haastrecht maakte het verschil. Als Marco Versloot wekelijks Raateland, Bakker, Dongelmans en Kelvin Poot kan opstellen, dan wordt dit elftal kampioen.”

Onder de lat bij Haastrecht verving Lucas Reichard de afwezige Rob de Wit. De prille twintiger kreeg weinig te doen, maar maakte een solide indruk. Op de vraag waarom De Wit niet speelde, antwoordde Versloot schouderophalend: ,,Hij is op vakantie!” 

Wim Kroone

Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie