• Nieuw-Lekkerland - Papendrecht (2-1).
• Nieuw-Lekkerland - Papendrecht (2-1). Foto: Richard van Hoek

Nieuw-Lekkerland ‘op z’n Lekkerlands’ in slotminuten voorbij Papendrecht

3 apr, 10:28 Wedstrijdverslagen 1.039 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Papendrecht leek aan de Tiendweg op weg te zijn naar eindelijk weer een overwinning. Maar met enkele opportunistische wissels en niet te vergeten het thuispubliek als twaalfde man wist Nieuw-Lekkerland de derby alsnog in haar voordeel te kantelen. Met een 2-1 zege kan de equipe van trainer Bert Buizert weer omhoog kijken. Papendrecht, met de vierde nederlaag op rij, niet.

‘Behoudens de laatste vier minuten hebben we goed verdedigd. We dachten hier niet even te winnen, maar het is wel extra zuur dat we onszelf de das om doen”, analyseerde Papendrecht-trainer Johan Sturus na de nipte nederlaag. “Een spitsje erbij en met de hoge bal viel de gelijkmaker in de 87e minuut. Een zeldzaam foutje van mijn doelman Roy Rijntjes, die dit seizoen heel veel punten heeft gepakt en ook vandaag weer prima keepte. Bij die tweede goal raakte Cees Baars de bal verkeerd. Roy probeerde de 2-1 nog te voorkomen, maar helaas. Eerder in de wedstrijd hadden we meer afstand moeten nemen.”

Moeder naar huis
Matchwinner Damiën Buwalda kon er niet mee zitten. “Ik val regelmatig in en ben dan van waarde voor mijn ploeg. Natuurlijk sta ik liever in de basis, maar op deze manier heb ik er geen moeite mee. Oorlog maken en scoren. Wel jammer dat mijn moeder al naar huis was, want mijn broertje (Thom den Besten – TS) maakte de eerste.”

Intikkertje
Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart. Aanvankelijk was er sprake van een matte derby, die ook niet echt veel publiek trok. Koukleumend zagen de supporters een beter voetballend Papendrecht. De na maanden weer in de basis elf opgenomen Jay Luciano kreeg een dot van een kans om de score te openen, maar ook Lekkerlander Felino Jardim had in de eerste helft de openingstreffer op de schoen.

In deel twee kwam er snel verandering op het scorebord. Cerenzo Drenthe raakte de paal, de terugspringende bal was voor Luciano een intikkertje. Toen niet veel later Jurvenny Bernadina verzaakte de wedstrijd in het slot te doen, gooide Lekkerland-trainer Bert Buizert het over een andere boeg. Met William Darjij en Damiën Buwalda kwam er meer mankracht in de voorhoede en enthousiasme op de tribune, met resultaat.

“Je moet dan een beetje geluk hebben”, besefte de ervaren coach. “De invallers vielen goed in en met de nodige pressing was er ook volop strijd in de slotfase.”

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie