Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Sliedrecht herstelt zich van door Almkerk uitgedeelde dreun

3 apr, 10:39 Wedstrijdverslagen 249 keer gelezen

LEUSDEN/SLIEDRECHT • Na de zeperd van afgelopen dinsdag tegen rodelantaarndrager Almkerk heeft Sliedrecht zich zaterdag in de uitwedstrijd tegen RODA’46 in Leusden goed gerevancheerd. In een redelijke wedstrijd, waarin vooral de eerste helft heel aardig werd gespeeld, wist Sliedrecht een 1-2 overwinning te behalen.

Gedurende de gehele eerste helft was Sliedrecht de betere ploeg. Vaak goed combinerend wisten ze de thuisploeg vast te zetten op eigen helft. Deze druk leverde na tien minuten al de eerste treffer op. Een hoge vrije trap van Marciano Simonis werd door verdediger Roy van ’t Hoog achter doelman Liebregts gekopt (0-1).

Tegenstoten ontregelen
Ondanks het feit dat er weer een anders samengestelde verdediging stond bij Sliedrecht, werden de sporadische tegenstoten van RODA keurig opgevangen. Als verdedigende middenvelder was nieuwkomer Tobi van Zwienen van groot belang om die tegenstoten in eerste instantie te ontregelen.

Nog voor de pauze zorgde Akram Chentouf met een geweldige uithaal vanaf 20 meter in de kruising voor een 0-2 voorsprong, zodat met een lekker gevoel de rust werd ingegaan.

Hardwerkend
Na de pauze kwam RODA sterk terug en mocht Sliedrecht van geluk spreken dat aanvoerder Tristan Wallet voor een leeg doel miste. Toch zorgde die Wallet zelf enige momenten later voor de aansluiting toen hij een slordigheidje in de Sliedrecht defensie afstrafte (1-2).

RODA kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en probeerde door te drukken. Zou Sliedrecht weer bezwijken tegen deze druk of kon het zich herpakken? Weliswaar niet met mooi voetbal, maar hardwerkend voor de punten wisten ze toch de volle winst over de streep te trekken. Een tevreden gevoel, dat moed geeft voor zaterdag 9 april 2022 wanneer Nivo Sparta op bezoek komt in Sliedrecht, aanvang 14.30 uur. 

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie