Nieuw-Lekkerland neemt puntje mee

Wedstrijdverslagen 608 keer gelezen

OUD-BEIJERLAND • Nieuw-Lekkerland oogstte zaterdag uit bij laagvlieger SHO een 1-1 gelijkspel. Een uitslag waar niet veel op viel af te dingen.

De Oud-Beijerlanders begonnen sterk aan het duel met het iets hoger geklasseerde Lekkerlanders, maar nadat de eerste stormen waren overgewaaid namen de gasten het heft in handen. Zo kreeg Sjoerd Slob een fraaie kans om zijn ploeg op 0-1 te zetten. De routinier schoof de bal evenwel langs de verkeerde kant van de paal. Ook Sven Schilders was dichtbij een doelpunt. Eén op één met de keeper zag hij zijn inzet gepareerd, waarna de rebound niet aan ploeggenoot Sjoerd Slob was besteed.

Een kwartier na rust was het wél raak voor Nieuw-Lekkerland. Sven Schilders mocht zich laten bejubelen.

Erg lang mocht Nieuw-Lekkerland niet genieten van de voorsprong. Tim de Pender bracht SHO in de 70e minuut op 1-1. In het verdere verloop van de tweede helft probeerde de thuisploeg druk te ontwikkelen in de jacht op een tweede goal. Nieuw-Lekkerland moest ver terug, maar hield stand. Waarbij keeper Delano Kortstam in de 90e minuut een glansrol vertolkte door een Oud-Beijerlandse inzet op grootse wijze tussen de palen vandaan te ranselen.

De 1-1 leverde weliswaar voor trainer Bert Buizert en zijn mannen maar één puntje op, maar positief was dat degradatiekandidaten Neptunus Schiebroek, Brielle en Heinenoord alle drie een dikke nul lieten noteren. Zo leverde de deling tóch een glimlach op.