GJS haakt af na 0-1 nederlaag tegen EBOH

Wedstrijdverslagen 616 keer gelezen

DALEM • In 2F is GJS (voorlopig?) afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen.

Dit was een wedstrijd tussen twee ploegen die aan willen blijven haken bij de koplopers om minimaal de derde plaats op de ranglijst te bereiken of te behouden. Voorafgaand aan de wedstrijd stond EBOH twee punten voor op GJS, dus de thuisclub had er het meeste belang bij om de drie punten in huis te houden.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub toen Joost Haggenburg een diepe bal gaf op Jan Paul Nieuwersteeg, maar omdat deze net iets te hard was kon hij er nog net met een sliding bij en ging de bal in het zijnet. Kort daarna een gevaarlijke lage voorzet voor het doel van GJS, waar Jonas van Bakel de bal net voor de spits kon wegschieten over zijn eigen doel. Na een klein half uur een mooie lob van Rob van der Boom over de verdediging van EBOH waardoor Jan Paul Nieuwersteeg een vrije schietkans kreeg, maar helaas schoot hij te zacht en recht in handen van de keeper.

De gasten waren wat vaker aan de bal, maar werden niet echt gevaarlijk. De beste kansen waren voor de thuisclub. In de 42e minuut een prachtige bal van achteruit van Joost Haggenburg op Quincy Bartens, maar keeper Jan-Arie Kouwenhoven maakte uitlopend het harde schot van Quincy onschadelijk. Een minuut later tikte de keeper een hard schot van Quincy Bartens uit de kruising. Rust dus 0-0.

Onhoudbaar
Na rust in eerste instantie een gelijkopgaande wedstrijd, zonder veel doelkansen. In de 68e minuut werd het eerste schot tussen de doelpalen ook direct gepromoveerd tot doelpunt toen een harde schuiver van Ricardo van de Merwe onhoudbaar achter Bart van Schaften verdween.

Direct vanaf de aftrap leek GJS op gelijke hoogte te komen, maar Quincy Bartens werd met een harde tackle van de bal gezet. Er werd geroepen om een strafschop, maar scheidsrechter Kevin Konings die er boven op stond, vond dat de bal werd gespeeld en daar valt wat voor te zeggen, want de bal zat er inderdaad tussen. Uit de corner werd opnieuw om een strafschop groepen wegens hands en dat was wel terecht, maar de scheidsrechter kon dat niet zien.

GJS ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen. De beste kans was voor Taoufik Benyahia. Niels Hofman nam een vrije trap die op het hoofd van Yuri Bos kwam, die de bal keurig terug kopte voor het doel en vrijstaand van drie meter kopte Taoufik de bal over het doel. Wat GJS ook probeerde, de gasten hielden stand, al hadden zij daarvoor wel regelmatig overtredingen nodig, maar wel allemaal net buiten het strafschopgebied. Na zes minuten extra tijd vond ook scheidsrechter Konings het welletjes en kon EBOH met drie winstpunten op zak terug naar Dordrecht.

Volgende week wacht GJS de altijd moeilijke uitwedstrijd naar Tricht. Deze club is aan een hele goede serie bezig, maar GJS zal wel revanche willen nemen voor de 4-5 nederlaag op eigen terrein.